Foto uit archief.
Foto uit archief. @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: ZVC struikelt in Amsterdam

Voetbal

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC hebben zichzelf een slechte dienst bewezen. Uit bij LEBO 2 verloren de Veenendalers vrijdagavond met 7-5 en dat is puntenverlies die de ploeg van coach Hicham Saidi zich in de titelrace eigenlijk niet kan veroorloven. ZVC blijft ondanks de nederlaag wel bovenaan staan, maar op verliespunten staat VIOS’79, dat zelf wel won, er nu beter voor. 

ZVC moest vrijdag op het ongebruikelijke tijdstip van 22.00 uur aantreden in Amsterdam voor de wedstrijd tegen LEBO 2. Het is spannend in de top van de stand in de topklasse A en voor ZVC is het zaak ‘gewoon’ haar eigen wedstrijden te blijven winnen om zodoende promotie af te dwingen. 

De eerste horde was dus LEBO 2, de nummer 4 van de competitie. De uitslagen van deze tegenstander vliegen alle kanten op en er valt niet echt een peil op te trekken. De laatste twee weken verloren ze zowel uit als thuis van Zwaag. Met 77 goals voor is het nog altijd de meest productieve ploeg van de afdeling, maar met 74 tegentreffers hebben ze op een doelpunt na ook bijna de meeste tegen. Desondanks was de eerdere wedstrijd in Veenendaal geen doelpuntenfestijn. De laatste wedstrijd voor de coronastop wist ZVC in eigen huis met 3-1 te winnen van LEBO. 

Het werd een wedstrijd die alle kanten op kon gaan. Het werd een wedstrijd waar je niet even je gedachten kon laten afdwalen, zoveel gebeurde er. LEBO, dat nergens meer voor speelde, wilde koste wat kost winnen. Dat lieten ze vanaf minuut één zien door voluit druk te zetten. Na zeven minuten stond er al een 2-2 stand op het scorebord. Joost van Dam zorgde voor de voorsprong, maar LEBO wist dat om te buigen in een 2-1 voorsprong. Mohammed el Azzouzi zorgde weer voor de 2-2. 

ZVC bleef echter moeite houden met het spel van de thuisploeg en kon daar geen antwoord op vinden. Na een achterstand van 3-2 zorgde Nassim el Ablak voor de ruststand van 3-3. ZVC-coach Hicham Saidi: ,,Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel en konden we onze spits beter bereiken. Ik vond dat wel te lang duren.”

Ook in de tweede helft bleef het op en neer gaan. Na de 4-3 zorgde wederom Nassim el Ablak voor de 4-4 en even later was het Mohammed el Azzouzi met zijn tweede die ZVC liet geloven in een goede afloop en de 4-5 aantekende. Het bleek niet voldoende. Lebo trok aan het langste eind en liet met de vijfde, zesde en zevende treffer zien dat ze niet voor niets de meest scorende ploeg in de competitie zijn.

Saidi: ,,Zeven tegendoelpunten mag ons echt niet overkomen. Over veertien wedstrijden hadden we er eenentwintig tegen. Nu in één wedstrijd zeven. Te veel en als je kampioen wil worden mag dat gewoon niet. We hebben nog een lange weg te gaan. Onze concurrenten hebben ook nog eens gewonnen. Er komen nog vijf finales aan. De eerste is volgende week om 20.55 bij AC Kingdom.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02