GVVV drukt Spakenburg op de knieën: ‘We stonden er vandaag als één team’

VEENENDAAL Alle blauwen vlogen deze avond op sportpark Panhuis. GVVV speelde een monsterwedstrijd tegen Spakenburg en wist al in het eerste halfuur de score te bepalen. Speler Lars ten Teije maakte zijn basisdebuut en daar had niemand spijt van: ,,Ik had dit niet durven dromen’’, aldus Ten Teije die twee goals en een assist op zijn naam zette.

door Siem van Eck

,,Ik heb er lang op moeten wachten, te lang vind ik zelf. Maar om het nu zo te bekronen is het dat zeker waard geweest. Ik ben altijd mijn best blijven doen en heb ook gesproken met de trainer dat ik in de spits kan spelen. Ik wil graag mijn kans opeisen in dit elftal, ik weet dat ik belangrijk kan zijn. Dat heb ik vandaag laten zien.’’

En of Ten Teije dat deed, GVVV kwam al in de eerste tien minuten op voorsprong. Mart de Jong twijfelde geen seconde en nam de bal op de slof en zette de thuisploeg op 1-0. Spakenburg was zoekende waar GVVV vanaf minuut één vaart achter zijn spel gooide. De ballen waren op maat en Joshua Patrick kopte de blauwen bijna naar een 2-0 al kwam de bal recht in de handen van de keeper. Ten Teije was daarna aan de beurt, hij dolde zijn tegenstander en bracht GVVV naar de 2-0 voorsprong. De ontlading was gigantisch toen hij de keeper van Spakenburg het nakijken gaf.

Nog geen vijf minuten later was het Justin Spies die de bal vanaf de rechterkant het strafschopgebied in slingerde. Waar Ten Teije de bal beheerst en vol zelfvertrouwen uit de lucht het doel in schoot. Het was Jordi Bitter die de Spakenburgers een zuur gezicht gaf, met een actie speelde hij de verdediger voorbij en schoot daarna de bal koel als een kikker het net in. Zo staat GVVV in nog geen halfuur op 4-0 voorsprong.

(de tekst gaat verder onder de foto)

Jordi Bitter gaf Spakenburg het nakijken. - @tedxmedia

EEN TAAK ,,We stonden er vandaag als één team’’, gaat Ten Teije verder. ,,We hadden het plan om ze zo hoog mogelijk op te vangen en meteen druk te zetten, om ze zo geen adem te geven. Dat pakte goed uit. We wisten dat ze het fysiek moeilijk hadden omdat ze zaterdag ook een wedstrijd hadden gespeeld. Wij zijn gewoon fitter.’’

,,We zitten in een proces waar we nu al lange tijd mee bezig zijn’’, vertelt speler Tom Oostinjen. ,,Vandaag heeft dat echt zijn vruchten afgeworpen. Er is een hoop veranderd in de afgelopen tijd en we hebben heel duidelijk naar elkaar uitgesproken wat we willen. Dat is elkaar naar een hoger niveau te tillen, dat betekent hard trainen en het niveau van elkaar eisen.’’

Na de thee in de rust moest GVVV de eerste vijf minuten nog even zoeken. Spakenburg zette een tandje erbij maar ook zij kwamen nog niet echt door met hun spel. De tegenstander was sterk in zijn counters maar kwam iedere aanval van een koude kermis terug. GVVV mocht zich gelukkig prijzen met keeper Jan van Willige. De blauwen braken nog een aantal malen door, maar de precisie van de eerste helft was niet meer te vinden in de acties: ,,We hadden daar nog meer moeten uitbreiden om zo een monsterscore te bereiken. Aan de andere kant: we stonden er al zo goed voor dat het eigenlijk niet meer fout kon gaan. We kwamen er ook goed uit bij de counters, we hebben voorin snelle spelers denk aan een Joshua en Jordi die in de diepte gaan. Zij zijn dan levensgevaarlijk.’’

Dat is elkaar naar een hoger niveau te tillen, dat betekent hard trainen en het niveau van elkaar eisen

In de 78e minuut kwam de thuisploeg nog met tien man te staan als Joshua Patrick met gevaarlijk spel een Spakenburger op het hoofd raakte. Een directe rode kaart stuurde Patrick van het veld: ,,Ik was een beetje boos op Joshua’’, vertelt de trainer Gery Vink. ,,Bij 4-0 voorsprong horen zulk soort overtredingen gewoon niet. Dat zijn onnodige risico’s, waardoor we hem nu moeten missen.’’

Danny de Leeuw liet zich niet aan de kant zetten. - @tedxmedia

GVVV sloot zijn wedstrijd met af met een publiek dat uit zijn dak ging. De drie punten bleven in Veenendaal: ,,Het publiek staat ondanks de slechte prestaties nog vol achter ons’’, gaat Ten Teije verder. ,,Ondanks de slechte resultaten. Deze overwinning was voor hen en de winst is ook zeker aan hen te danken’’, eindigt een dolblije speler.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 1 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 20 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02