Panter (hier op archiefbeeld) wist in Elst te winnen.
Panter (hier op archiefbeeld) wist in Elst te winnen. Ted Walker

Opluchting bij SV Panter na winst in Elst

VEENENDAAL Na drie weken zonder competitievoetbal, kwam SV Panter dinsdagavond in actie tegen Oranje Wit. ,,Ik moet eerlijk bekennen dat we met enige angst op pad gingen”, erkende trainer Bertho van Neerbos daags na de wedstrijd. ,,En vlak voor de wedstrijd viel ook Kevin Willemse nog weg bij ons. Dan begin je toch een beetje te zweten.”

Maar het viel uiteindelijk behoorlijk mee. ,,We speelden een goede eerste helft en maakten goed gebruik van het kunstgras. Daardoor konden we een aantal kansen creëren, maar het duurde tot de 33e minuut voor we konden scoren. Onze keeper, Dennis Diepeveen, schoot de bal diep. Uiteindelijk kwam hij terecht bij Harmen Diepgrond. Die kwam oog in oog met de doelman van Oranje Wit en schoot de bal via de paal binnen: 0-1.”

VRIJE TRAP Vijf minuten later speelde Diepgrond weer een rol van betekenis. ,,Harmen mocht aan de linkerkant van het veld een vrije trap nemen. Dit deed hij met links keurig. De bal kwam op het hoofd van Reggi van den Heuvel. Hij was de man die hem hard binnen knikte.”

Na rust liet Panter de tegenstander voetballen. ,,We hadden afgesproken de ruimtes klein te maken en Oranje Wit te laten voetballen. Eigenlijk hebben we het heel professioneel uitgespeeld”, vond Van Neerbos die opgelucht was met de zege. ,,Dat kun je wel zeggen. Ik moet mijn ploeg een groot compliment geven. Door corona bij onze tegenstanders hebben we enkele weken geen competitiewedstrijden kunnen spelen, terwijl we wel in een opwaartse spiraal zaten. Zowel voor de spelersgroep als voor mij is het een enorme opluchting dat we dinsdagavond op een positieve manier verder zijn gegaan.”

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 11 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 13 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 17 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 20 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 23 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23