Afbeelding
ZVC

ZVC Veenendaal breidt uit met een vrouwentak

Voetbal

VEENENDAAL Het kon niet uitblijven. Na meerdere mannenseniorenteams is ZVC vanaf volgen seizoen ook actief in de landelijke vrouwencompetitie. Het damesvoetbal zit in de lift en ook naar zaalvoetbal voor vrouwen is een grote vraag.

In 2018 zag ZVC het daglicht. Het landelijke zaalvoetbal in Veenendaal was een aantal jaren eerder al begonnen met Chabab, een vereniging die later verderging onder de naam de Heuvelrug. Wat later startte ook FCV als zaalvoetbalvereniging in Veenendaal. Verenigingen die drie jaar geleden fuseerden. Na wat oriënterende gesprekken werd duidelijk dat de Heuvelrug en ZVC een gezamenlijke wens hadden: een zaalvoetbalbolwerk in Veenendaal creëren. Die wens werd vorig jaar waarheid. De Heuvelrug en ZVC gingen samen verder onder de naam ZVC. Nadat vorig seizoen door corona alles stilviel, is ZVC op het moment bezig aan een goed seizoen en staat bovenaan in de topklasse.

ZVC VROUWENTEAM Vorig seizoen kwamen er al wat vragen binnen of er bij ZVC ook geen vrouwentak opgezet kon worden. Voorzitter Arie Struijk: ,,We wilden echter niet over een nacht ijs gaan en het in één keer goed opzetten. Vandaar dat we ook Jim Kruidbos gevraagd hebben hier een grote rol in te spelen. Iemand die zijn strepen verdiend heeft in het vrouwenvoetbal. We willen graag groeien als vereniging en daar past een vrouwenafdeling ook goed bij.”

Volgend seizoen wil ZVC hier mee gaan starten en de club wil de komende maanden gaan gebruiken om alles goed te regelen, zodat er volgend seizoen met één of misschien we twee teams gestart kan worden. ,,Vrouwenveldvoetbal leeft in Veenendaal. Dit is een mooie aanvulling.”

JIM KRUIDBOS Zoals al gezegd is Jim Kruidbos geen onbekende in het Veenendaalse ( vrouwen) voetbal. Eenentwintig jaar geleden kwam hij in aanraking met het Veenendaalse voetbal toen hij trouwde met een Veense uit een DOVO familie. Niet veel later gingen ook zijn kinderen daar voetballen. Na wat jaren meegelopen te hebben en steeds meer trainingen overgenomen te hebben, kwam de vraag ongeveer zeven jaar geleden of Jim de MO17-1 onder zijn hoede wilde nemen. Na veel vrouwenteams bij DOVO getraind te hebben, kwam vorig jaar de vraag van VRC of hij daar trainer van vrouwen 1 wilde worden. Jim werd enthousiast en stapte hier in, tot grote tevredenheid van beide kanten. 

Jim Kruidbos: ,,Toen ZVC mij benaderde heb ik eerst wel met VRC overlegd. Ook zij zagen voordelen. Zaalvoetbal is snel en maakt speelsters ook beter. Het kan dus een win-win situatie zijn. De komende maanden kunnen we goed gebruiken om een goede selectie op de been te brengen. Veenendaal heeft veel vrouwenteams, dus een grote vijver om uit te vissen. Ik heb er zin in.”

LANDELIJK VROUWENTEAM In Veenendaal zijn er in de plaatselijke bedrijvencompetitie al wel eens vrouwenteams geweest, maar die kwamen dan in een mannenpoule. Nu hebben de vrouwen uit Veenendaal en omgeving de kans om deel uit te gaan maken van iets unieks in onze omgeving. Een vrouwenteam in een landelijke competitie van vrouwenteams. De wedstrijden zullen een keer in de week op maandag, woensdag of vrijdag zijn. De thuisvoorkeur wordt vrijdag, maar bij uitwedstrijden ligt dat aan de voorkeur van de thuisploeg. Trainingen zullen één keer in de maand plaats vinden.

Lijkt het je leuk om deel uit te maken van dit geweldige initiatief en deel uit te maken van de Veenendaalse vrouwen zaalvoetbal geschiedenis of wil je meer weten? Neem dan contact op met Jim Kruidbos via vrouwenzaalvoetbal@zvc-veenendaal.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 5 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02