Afbeelding
@tedxmedia

Voetbalwedstrijden GVVV en DOVO niet uitgesteld

Voetbal

VEENENDAAL De competities in de tweede divisie en derde divisie worden niet stilgelegd. Dat heeft voetbalbond KNVB aan de clubs laten weten. De komende weken wordt er dus gewoon gevoetbald en dat zal gebeuren zonder publiek.

Meerdere clubs hadden liever gezien dat de competities tijdelijk waren stil gelegd omdat de clubs door het spelen zonder publiek veel inkomsten missen, bijvoorbeeld uit de kaartverkoop maar vooral kantine-opbrengsten. De wedstrijden zouden dan later in het seizoen ingehaald moeten worden.

,,Er is alleen geen zekerheid dat er na 4 december wel met publiek kan worden gespeeld”, laat de Coöperatieve Vereniging Tweede en Derde divisies (CVTD) na overleg met de KNVB weten. ,,De druk op de tweede seizoenshelft zou door wedstrijden uit te stellen dermate groot worden, dat er vaker doordeweeks gespeeld moet worden. En dat is niet wenselijk voor spelers en publiek.” Dus zijn de KNVB en CVTD tot de conclusie gekomen dat er wel gewoon gevoetbald zal blijven worden. 

Uiteraard kunnen individuele wedstrijden wel afgelast worden, vanwege coronabesmettingen binnen één of beide teams. Zowel GVVV als DOVO had daar onlangs al een keer mee te maken.

Voor komend weekend staan de wedstrijden ASWH-GVVV en DOVO-Barendrecht op het programma. Nog tot in ieder geval 4 december is er geen publiek toegestaan bij sportwedstrijden.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50