Afbeelding
KNVB

KNVB stelt spectaculaire wijzigingen amateurvoetbal voor

Voetbal

VEENENDAAL De KNVB heeft op de agenda van de bondsvergadering een aantal verandering voorgesteld. De voetbalbond wil daarmee in de toekomst de strikte scheiding tussen zaterdag- en zondagvoetbal veranderen. 

In de nieuwe opzet wordt gesproken van acht eerste klassen (nu nog 11) en zal er later versterkte degradatie plaatsvinden. De tweede klassen (16), derde klassen (32), vierde klassen (64) en vijfde klassen (58) zullen eveneens via versterkte degradatie op een te realiseren peil worden gebracht.

De KNVB laat het volgende weten: ,,De enige wijze waarop de versmalling van de piramide te realiseren is, is het uitvoeren van versterkte degradatie. Voor de clubs in kwestie niet leuk, maar wel cruciaal om het fundament van de piramide voor langere periode te verstevigen.”

Eerder maakte de KNVB al bekend dat men de hoofdklassen wil omvormen tot een vierde divisie. De huidige vier hoofdklassen (zaterdag/zondag) worden in de nieuwe opzet de vierde divisie. Alle divisies worden ook ingedeeld met een mix van ploegen uit het zaterdag- en zondagvoetbal. Het specifieke onderscheid tussen zaterdag- en zondagvoetbal zal verdwijnen.

,,Met deze nieuwe opzet kunnen de competities gelijkwaardig, spannend en met een redelijke reisafstand vorm worden gegeven”, aldus de KNVB. Er zijn in de voorstellen twee manieren om de versterkte degradatie invulling te geven. Optie 1: Alle versterkte degradaties in 1 jaar. Optie 2: Versterkte degradatie over twee jaar verspreiden.

De bondsvergadering waar deze besluiten worden besproken is op zaterdag 4 december in Zeist.

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 4 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 23 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32