Afbeelding
KNVB

KNVB stelt spectaculaire wijzigingen amateurvoetbal voor

Voetbal

VEENENDAAL De KNVB heeft op de agenda van de bondsvergadering een aantal verandering voorgesteld. De voetbalbond wil daarmee in de toekomst de strikte scheiding tussen zaterdag- en zondagvoetbal veranderen. 

In de nieuwe opzet wordt gesproken van acht eerste klassen (nu nog 11) en zal er later versterkte degradatie plaatsvinden. De tweede klassen (16), derde klassen (32), vierde klassen (64) en vijfde klassen (58) zullen eveneens via versterkte degradatie op een te realiseren peil worden gebracht.

De KNVB laat het volgende weten: ,,De enige wijze waarop de versmalling van de piramide te realiseren is, is het uitvoeren van versterkte degradatie. Voor de clubs in kwestie niet leuk, maar wel cruciaal om het fundament van de piramide voor langere periode te verstevigen.”

Eerder maakte de KNVB al bekend dat men de hoofdklassen wil omvormen tot een vierde divisie. De huidige vier hoofdklassen (zaterdag/zondag) worden in de nieuwe opzet de vierde divisie. Alle divisies worden ook ingedeeld met een mix van ploegen uit het zaterdag- en zondagvoetbal. Het specifieke onderscheid tussen zaterdag- en zondagvoetbal zal verdwijnen.

,,Met deze nieuwe opzet kunnen de competities gelijkwaardig, spannend en met een redelijke reisafstand vorm worden gegeven”, aldus de KNVB. Er zijn in de voorstellen twee manieren om de versterkte degradatie invulling te geven. Optie 1: Alle versterkte degradaties in 1 jaar. Optie 2: Versterkte degradatie over twee jaar verspreiden.

De bondsvergadering waar deze besluiten worden besproken is op zaterdag 4 december in Zeist.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 3 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 10 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50