Afbeelding
Teus Nieboer

ZVC Veenendaal wint voor eigen publiek en is nu echt koploper

Voetbal

VEENENDAAL Het was een mooie avond voor ZVC Veenendaal vrijdag tegen De Zwaag. De Veenendalers wonnen, met voorlopig voor het laatst publiek op de tribune, hun eigen duel en zagen de concurrent tegen een nederlaag aanlopen. Daardoor zijn de Veenendaalse zaalvoetballers nu ook op verliespunten de koploper in de topklasse A.

Vrijdagavond kon het publiek nog een keer live genieten van de thuiswedstrijd van ZVC tegen ZVV de Zwaag. Een wedstrijd waar ZVC de koppositie kon verlengen tot de topper tegen AC Kingdom volgende week. Coach Hicham Saidi had een grote selectie tot zijn beschikking tegen De Zwaag. Een team dat ook de laatste twee wedstrijden gewonnen had.

HOOG DRUK ZVC begon agressief aan de wedstrijd. Coach Hicham Saidi: ,,We hebben nu een ruime selectie, dus kunnen we veel door wisselen. We hadden dan ook afgesproken om hoog druk te zetten op de helft van de tegenstander om ze zo tot fouten te dwingen. Vanuit hier te voetballen en zo snel het doel van de tegenstander op  te zoeken. Ik heb een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd. We scoren mooie doelpunten op de juiste momenten.”

Al snel kwam de 1-0 van Anass Lahnine, na een goede actie over rechts van Joost van Dam, die nog even dacht zelf dit doelpunt gemaakt te hebben. ZVC kwam eigenlijk geen moment in gevaar en kwam na een mooie actie van Anouar Tmim, die van links naar binnen trok op 2-0.

PENALTY Even dacht ZVV de Zwaag nog terug te komen in de wedstrijd. ZVC kwam namelijk met een man minder te staan en ZVV de Zwaag maakte hier goed gebruik van. Dit resulteerde in een 2-1. ZVC raakte hier niet door van de kaart en bleef de bal in een hoog tempo rond laten gaan. Nog voor rust vergrootte ZVC de marge weer naar 3-1. Na een lange aanval werd Anass Lahnine onreglementair ten val gebracht. Penalty. De regel dat je zelf die penalty niet moet nemen, kende Anass niet, want hij ging zelf achter de bal staan en toonde aan dat het wel degelijk kan en zorgde voor de 3-1. Dit was tevens de ruststand. 

RUIMTE OP DE FLANKEN Man of the match Joost van Dam: ,,We hebben deze wedstrijd veel ruimtes gecreëerd. We laten de bal rondgaan van links naar rechts. Op een bepaald moment als je dan de bal aan de zijkant aangespeeld krijgt, heb je net een metertje ruimte waardoor je die actie kan maken. Hoe meer we lopen, hoe meer ruimte je krijgt op de flanken. Daar kan ik van profiteren.”

Na de rust kon Mustafa Kaya zich nog een aantal malen onderscheiden en kreeg ZVC de ruimte om de voorsprong uit te breiden. Na wederom een aanval over veel schijven zorgde Nassim el Ablak met een mooi afstandsschot voor 4-1. Het slotakkoord was voor Joost van Dam die nu vanaf de linkerkant het doel onder schot nam en zorgde voor de 5-1. 

NOG MOOIER De avond werd nog mooier toen duidelijk werd dat AC Kingdom verloren had en ZVC zo ook in verliespunten koploper is en niet alleen door de meer gespeelde wedstrijd. Hicham Saidi: ,,We waren even bang dat dit de laatste wedstrijd voorlopig zou zijn. Het eerste wat de jongens zeiden was dat ze blij waren te kunnen blijven voetballen. We willen gewoon spelen en wat is nu mooier om in onze flow volgende week de topper te spelen.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 14 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28