@tedxmedia

‘Zuur verlies’ voor De Merino’s: ‘Er had meer in gezeten’

VEENENDAAL De Merino’s liep deze zaterdag met opgeheven hoofd het veld af. Al zat er een zure bijsmaak bij nadat het team in een uitwedstrijd met 3-2 verloren had tegen SVZW: ,,Er had meer ingezeten vandaag’’, vertelt assistent trainer Ryan Holman.

door Siem van Eck

,,We hadden afgesproken om volle bak druk te zetten en dat pakte heel goed uit. We creëerden een hoop kansen, alleen de bekende voetbalwet keerde zich tegen ons. Van de drie kansen die wij kregen in de eerste helft benutten we er geen één en zij schieten er twee binnen, dus dan sta je in de eerste helft met 2-1 achter.’’

De twee goals van de tegenstander vallen na een strakke voorzet en een fout van de verdediging. Waarbij de bal in de voeten van de tegenstander werd geschoten en hij de bal met zijn rechterbeen de verre hoek in krulde. Jamal Bendadi zet de Veense ploeg in de laatste minuten van de eerste helft nog op de 2-1. Nadat hij de bal uit een voorzet binnen kopte.

Joop de Bruin schoot De Merino’s tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte: ,,De tweede helft had de tegenstander niks te vertellen. We kregen honderd procent kansen, maar ze gingen er niet in.’’ Een lange bal naar voren zet SVZW vervolgens 1-op-1 met de keeper. Tim van de Weerdhof kwam net een teen te kort en de eindstand is bepaald: ,,We probeerden nog wat te forceren door nog twee aanvallers in te brengen en veel lange ballen te geven in hoop dat de bal goed zou vallen, dat deed ie niet en dan ga je met een zuur gevoel het veld af. Maar we hebben vandaag karakter laten zien, dus dat biedt perspectief’’, aldus Holman.