Robin Segers na één van zijn doelpunten tegen Dronten.
Robin Segers na één van zijn doelpunten tegen Dronten. @tedxmedia

Winst voor VRC tegen Dronten

VEENENDAAL De voetballers van VRC zijn er in geslaagd de wedstrijd tegen ASV Dronten winnend af te sluiten. Op het eigen sportpark werd het 2-1 voor de Veendalers van trainer Jan Gaasbeek.

,,Een gelijkwaardige pot waarin wij de beste kansen hebben gehad”, vond Gaasbeek na afloop. Hoewel de eerste kansen voor Dronten waren, was het toch VRC dat in de 23e minuut op voorsprong kwam. Aanvoerder Robin Segers kwam voor het doel van de Drontenaren en mocht de hoek uitkiezen. Dat deed hij uitstekend: 1-0. ,,Daarna kregen we een grote kans op de 2-0, maar de wind zat tegen”, aldus Gaasbeek.

Na de rust ging Dronten op zoek naar de gelijkmaker. Even dacht VRC een strafschop te krijgen toen er een overtreding werd begaan. ,,Maar hij was buiten het strafschopgebied”, wist Jan Gaasbeek. ,,Het verbaasde ons wel dat er geen kaart werd getrokken, want het was een duidelijke overtreding.” Even later lag de bal er aan de andere kant in. Namens de bezoekers maakte Yordi Schols de 1-1.

Gaasbeek: ,,Dan is het natuurlijk even afwachten hoe de ploeg daar mee omgaat, maar ik moet de jongens een compliment maken.” Want uiteindelijk was het Robin Segers die de eindstand op 2-1 bepaalde. Hij schoot een strafschop feilloos binnen. ,,Er waren nog wel wat hachelijke momenten, maar er zit hier een tevreden trainer”, aldus Gaasbeek. ,,We doen mee in de top.”

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 33 minuten geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 20 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' gisteren
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02