ZVC (hier op archiefbeeld) won na een lange busrit.
ZVC (hier op archiefbeeld) won na een lange busrit. ZVC Veenendaal

ZVC wint ‘en het voetbal ook’

Voetbal

VEENENDAAL Vrijdagavond vertrok ZVC naar Tuitjenhorn met één doel: de koppositie veroveren. Maar het trof een tegenstander de Ruif/Zohip met ook één doel: de rode lantaarn aan een ander overdragen. Van tevoren leek het een ongelijke strijd, maar met in het achterhoofd het geringe aantal tegendoelpunten en de 1-1 uitslag tegen koploper AC Kingdom werd al duidelijk dat deze tegenstander niet te onderschatten was.

Coach Hicham Saidi zei al in de voorbeschouwing dat De Ruif altijd goede resultaten tegen ZVC gehaald had. Van onderschatting was dus geen sprake.ZVC kon ook met een sterke selectie met vier wissels in de bus stappen voor de reis van meer dan anderhalf uur. In de wedstrijd werd ook al snel duidelijk waarom De Ruif zo weinig doelpunten tegen had gekregen. Coach Hicham Saidi:,,We gaven niets weg in de eerste helft. Maar we creëerden ook vrij weinig tot niets. Behalve wat afstandsschoten. De tegenstander had een goede keeper en was op die manier niet te passeren.TC Samir Assaidi vult aan:,,Onze tegenstander speelde anti-voetbal. Ze weigerden te voetballen en loerden op die paar momenten. Waar we vroeger nog met een nederlaag naar huis gingen bij dit soort wedstrijden, bewaren we nu het geduld en vertrouwen op onze kwaliteiten. Het voetbal heeft gewonnen vandaag.”

De na een blessure teruggekeerde Joost van Dam maakte in de eerste helft op aangeven van Mourad Marbouh de 0-1. ,,Het was een moeizame pot”, sprak Van Dam. ,,De tegenstander stond alleen op eigen helft We moesten geduldig blijven Ik maakte de 1-0. Mourad speelde me in en ik draaide weg en schoot de bal in de hoek.”

Toch werd het in de tweede helft nog onzeker of de punten mee naar Veenendaal zouden gaan. Hicham Saidi: ,,In de tweede helft werden we ongeduldig en slordig, maar was er eigenlijk niets aan de hand. Toch kregen we de 1-1 uit het niets tegen.”

,,De 1-1 leek uit te zijn maar scheids floot niet en die ging erin”, vult Joost van Dam aan. ,,Het leek zo’n wedstrijd te worden tot twee minuten voor tijd Mourad 2-1 uit de rebound scoorde.” Hiervoor had ZVC ook nog twee minuten met een man minder overleefd. Saidi: ,,De keeper had geen goed antwoord op een afstandsschot van Nassim en uit de rebound scoorde good old Mourad. Het bleek de winnende met nog maar twee minuten op de klok.

Drie punten in de tas en comfortabel anderhalf uur in de bus terug. Het was een hele saaie wedstrijd, maar drie punten was waar het om draaide. Daarin hebben de jongens mij niet teleurgesteld. Ook dat we met vier wissels zijn gegaan. We groeien langzaamaan naar een sterke/hechte groep. Ik kan de hele club alleen maar complimenten geven over hoe we gegroeid zijn het afgelopen jaar.”

Komende vrijdag volg de thuiswedstrijd tegen ZVV de Zwaag om 20.30 in Sporthal Oost. Kijken of ZVC de koppositie kan houden tot de week erna. Dan staat de topper in de topklasse op het programma tegen AC Kingdom in Sporthal Oost

Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 15 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 3 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 7 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 21 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08