Merino’s
Merino’s Ted Walker

De Merino’s trekt aan het kortste eind en verliest

VEENENDAAL De Merino’s kwam vandaag te kort in de wedstrijd tegen Nunspeet. Het team verliest met 2-1 en speelde niet zijn meest glansrijke wedstrijd: ,,We kwamen onze afspraken niet na en speelden te nonchalant en te naïef in balbezit’’, vertelt trainer Jeroen de Zwaan.

door Siem van Eck

,,Tot twintig minuten voor tijd was er nog niet zo heel veel aan de hand.’’ Jos Henken zet de ploeg in de tweede helft op een 1-0 voorsprong vanuit een corner: ,,Wij waren zeker de eerste helft de betere ploeg. Krijgen ook nog grote kansen, maar daarna was het niet goed genoeg. Tegen een tegenstander als Nunspeet die dan op zo’n moment met vier spitsen gaat spelen, krijg je het deksel op de neus. Bij de 1-1 verdedigen we een vrije trap op een manier dat we niet met elkaar van tevoren hadden afgesproken, die bal valt er dan ook meteen in. Dat is heel vervelend, helemaal omdat we daar nu al drie weken op aan het trainen zijn. Vorige week hadden we dat aardig gedaan, maar vandaag deden we totaal wat anders.’’

Eén minuut voor het einde van de reguliere speeltijd valt de 2-1 voor Nunspeet: ,,We waren aan het opbouwen op onze achterlijn en verliezen de bal in de zestien meter. Dan maken wij volgens de scheidsrechter een overtreding, dus dan is het penalty tegen. Terwijl zij met vier spitsen spelen, dus als wij dan kiezen voor de lange bal kunnen we één tegen één komen te staan. We verzanden in het blijven opbouwen en kort spelen, dat doet ons vandaag de das om. We staan nu waar we horen te staan, dat sta je altijd, als we beter waren hadden we wel meer punten gehad’’, aldus De Zwaan.

Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 1 uur geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 1 uur geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 6 uur geleden
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 21 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17