De eerste overwinning voor SV Panter is een feit.
De eerste overwinning voor SV Panter is een feit. SV Panter

Ommekeer in gang gezet bij SV Panter

Voetbal

VEENENDAAL De voetballers was SV Panter zijn niet erg sterk aan de competitie begonnen. Vorige week werd tegen Odijk het eerste punt van de competitie binnen gesleurd. ,,Dit is de ommekeer”, sprak coach Bertho van Neerbos toen. Het bleken profetische woorden.

Want in en tegen Schalkwijk haalde Panter de eerste zege van het seizoen. De ploeg uit Veenendaal begon sterk aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij. ,,We stond positioneel heel sterk”, vond Van Neerbos. ,,Ons veldspel was erg goed en we waren ook conditioneel goed.” Dat sterke begin resulteerde dan ook in de 0-1 van Bart Juffer. Panter kreeg een hoekschop waarbij de bal op de lijn van de tegenstander bleef liggen. Juffer was er als de kippen bij om de bal het laatste zetje te geven.

Vlak na rust scoorde Mike Willemse uit een goed opgezette aanval de 0-2. ,,Maar in de 65e minuut kregen we een tegentreffer te verwerken”, weet Van Neerbos. ,,We gingen een duel in de verdediging niet helemaal goed aan en Schalkwijk kon daar goed van profiteren. Gelukkig maakten wij vijf minuten later de beslissende 1-3 toen Bart Juffer scoorde uit een strafschop.”

Van Neerbos toonde zich opgelucht met de zege. ,,We weten hoe goed we zijn, maar als je na vier wedstrijden maar één punt hebt gaat dat toch knagen. Deze overwinning hadden we echt nodig. We gaan weer omhoog kijken.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 1 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 2 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door gisteren
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02