Ted Walker

Regen aan goals eindigt op een gelijkspel voor VV Veenendaal

VEENENDAAL Het driemaal op voorsprong komen was deze zaterdag niet genoeg voor VV Veenendaal om te winnen van RoodWit’58. In een uitwedstrijd werden maar liefst 8 doelpunten gemaakt. ,,Dit zijn bijna net zoveel doelpunten als we het hele seizoen al tegen hebben gehad’’, aldus trainer Tom Gesgarz.

,,We begonnen redelijk goed. We voetbalden met de rust aan de bal. En we kwamen in het eerste halfuur voor. Alfred van Doorn scoorde een penalty en Michiel Schouten zette ons met een afstandsschot op de 0-2. Daarna werden we slordig: het duel net niet winnen, struikelen bij een voorzet. Het was ongelukkig, maar had ook gewoon met scherpte te maken. We scoorden nog de 2-3 voor de rust, met een voorzet die Wayne Berry fantastisch binnenkopte.’’

EMOTIE Toch verloor Veenendaal zijn scherpte. ,,Je zag hetzelfde gebeuren als tegen Advendo. Zij wilden constant het duel aangaan met ons. En wij hadden niet de rust om door te blijven voetballen. Zodoende kwamen we weer op gelijkspel. Zij gooiden veel lange ballen en daar gingen wij in mee. Maar we gingen ook mee in de emotie.’’

Het team kwam toch nog op een 3-4, na een diepe bal van Guido Prins op Max van Laar, die hem een-op-een met de keeper afwerkt. ,,Toen hadden we nog twee grote kansen, met de keeper uit zijn doel. Maar we hadden niet de rust om de bal breed te leggen en konden de wedstrijd niet op slot gooien’’, analyseert de trainer.

Tijdens de laatste minuut in de extra tijd maakte Rood Wit’58 de gelijkmaker, wat resulteerde in een 4-4 eindstand. ,,Zij gaven nog meer fysieke kracht en in de 8e minuut in de blessuretijd schoten zij hem binnen, volgens onze assistent buitenspel. Maar hij keurde hem goed en floot de wedstrijd af’’, aldus Gesgarz.

Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 2 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 16 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 22 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30