@tedxmedia

Maar één puntje voor De Merino’s

VEENENDAAL De Merino’s heeft deze zaterdag gelijk gespeeld in een uitwedstrijd tegen HKC. Het team kwam in de eerste helft op voorsprong, maar verspeelde deze vervolgens. ,,Als je heel neutraal kijkt, is de uitslag terecht’’, vindt trainer Jeroen de Zwaan.

door Siem van Eck

,,Aan de ene kant zat er meer in, aan de andere kant hebben we het laatste halfuur behoorlijk onder druk gestaan. Dan is het lastig te bepalen wat je van de wedstrijd moet vinden. Wij kregen de beste kansen, kwamen op 1-0 voor, maar zij misten een penalty in de eerste helft. Viggo Koeleman maakte de 1-0. Na een lange bal van Jos Henken stuiterde de bal op de keeper af, maar Koeleman sprong hoger en kopte hem voor de handen van de keeper de goal in. Wij waren de eerste helft stabiel en gaven weinig weg.’’

ONGELUKKIG In het eerste kwartier van de tweede helft kwam het team op een gelijkspel. ,,We kregen een ongelukkige tegengoal, omdat we niet goed stonden tijdens een wissel. Er ontstond onduidelijkheid, wat ik mezelf kan aanrekenen. We waren nog georiënteerd op de zijkant, maar zij gooiden in en speelden de bal naar de overkant, waar wij niet goed doordekten. En daarop gaven ze een voorzet waaruit ze scoorden. We lieten onszelf verrassen. Daarna kregen we een rommelige periode. We kwamen gewoon meer onder druk te staan. Zij hebben daar het momentum mee’’, analyseert de trainer.

,,We hebben wel wat grote kansen in de wedstrijd gehad. Viggo Koeleman, die de bal voorlangs schoot na een goed opgebouwde aanval, Aron de Koning die met buitenkantrechts net over schiet, en Vincent van de Weerdhof, die in het laatste moment van de wedstrijd goed in de zestien kwam, maar alleen de bal twee meter over schoot. Dat zijn kansen waar we het simpelweg af hadden moeten maken’’, aldus De Zwaan.

Alle gedecoreerden bij elkaar.
Lintje voor vrijwilligers uit de Veense sportwereld; in totaal 17 Koninklijke onderscheidingen in Veenendaal 13 minuten geleden
Ron van Stokkum ontvangt lintje: van pen en papier naar Koninklijke Onderscheiding 14 minuten geleden
Nettie Croes loopt al meer dan vijftig jaar rond bij SKF. ,,De tijd is voorbij gevlogen!"
De Vrijwilliger: Nettie Croes is een halve eeuw SKF'er: 'Het is belangrijk om nieuwe leden goed te verwelkomen' 3 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 20 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 24 apr, 20:45
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17