Teus Nieboer

ZVC naar volgende ronde beker

VEENENDAAL Vrijdagavond moest ZVC naar De Bilt voor de wedstrijd tegen Al Andalus 1. Een team wat n de competitie zit bij ZVC 2 en daar nog niet lekker draait. Ondanks het feit dat coach Hicham Saidi waakte voor teveel onderschatting, duurde het even voordat de spelers dit ook beseften.

MOEILIJK Coach Hicham Saidi:,,In de eerste helft maakten we het onszelf moeilijk. We gingen mee in het spel van de tegenstander. We liepen uit positie en bleven niet uit de duels. We deden precies datgene wat we vooraf hadden aangegeven om niet te doen.“ In de eerste helft doorbrak Nassim el Ablak de impasse door de 0-1 te scoren. Dit was ook de ruststand. Aanvoerder Anass Lahnine:,,We begonnen chaotisch aan de wedstrijd. We wilden te snel vooruit. Tot dat Hicham ingreep en ons duidelijk maakte dat we geduldig moesten spelen en de bal snel rond moeten laten gaan. Dat verklaart ook de 1 0 bij rust pas. Na rust gaven daar gehoor aan. We lieten de bal snel gaan en hebben mooie teamgoals kunnen maken.”

GAS TERUG In de tweede helft werd het verschil ook duidelijk. Door doelpunten van Nassim el Ablak, Mohammed el Azzouzi, wederom Nassim el Ablak, een eigen goal en de tweede van Mo el Azzouzi liep ZVC uit naar 0-6.Coach Hicham Saidi:,,n de tweede helft hebben we de basis dingen goed gedaan en dan zie je dat je tegenstander overloopt. Ik denk dat dit een goede les is voor de topper woensdagavond. Als je niet als team je taak uitvoert, kom je in de problemen.” Hierna nam ZVC even gas terug en scoorde Al Andalus de 1-6 en 2-6. Een wedstrijd werd het niet meer want Salem Doumaz en aanvoerder Anass Lahnine bepaalden de eindstand op 2-8. Een uitslag die zoals Coach Hicham Saidi al zei goede aanknopingspunten biedt voor komende woensdag.

Superwoensdag zouden we het kunnen noemen. De nummer één, het Amsterdamse AC Kingdom 1 tegen de nummer twee ZVC 1. Een wedstrijd waarin de rollen omgedraaid kunnen worden en ZVC de te kloppen ploeg wordt. Dit allemaal om 21.30 in Sporthal Oost.