Mohammed Issaoui in duel
Mohammed Issaoui in duel @tedxmedia

Ongelukkig: De Merino’s scoort net te weinig tegen koploper

VEENENDAAL De Merino’s heeft deze zaterdag verloren tegen de huidige koploper DZC’68. In een wedstrijd waar een goal werd afgekeurd en een speler de muur blokkeerde, zat het de ploeg niet mee. ,,We hadden deze wedstrijd het geluk niet mee. Al moeten we deels naar onszelf kijken’’, oordeelde trainer Jeroen de Zwaan.

door Siem van Eck

,,We kregen gewoon weer drie goals tegen en dat is voor ons te veel van het goede’’, gaat de trainer verder. ,,We scoorden vandaag twee keer, tegen een ploeg die het hele seizoen nog de nul heeft weten te houden. Dus dat is voldoende en dan haalden we ook een hoog rendement uit onze kansen. Maar we gaven te makkelijk die goals weg, dat is het probleem van vandaag. Het was ‘m gewoon net niet. We hadden mooie duels en goede kansen, alleen het was niet genoeg.’’

ZIJKANTEN Heel vroeg in de wedstrijd kwam De Merino’s op voorsprong. In de zesde minuut gaf Viggo Koeleman, na een steekbal langs de zijlijn, de bal laag voor op Aaron de Koning, die hem binnen de palen schoot. De voorsprong was echter van korte duur toen DZC een steekbal gaf door de verdediging. Gloria Papela schoot de bal tegen de voet van de keeper de goal in. ,,Zij hebben spelers met kwaliteit en dan vooral langs de zijkanten. Als zij dan de bal eroverheen gooien, kom je iedere keer weer in een één-tegen-één-situatie’’, vertelt De Zwaan.

BUITENSPEL De Merino’s wist geen grip te krijgen op aanvallend DZC. De ploeg creëerde bij vlagen kansen, maar wist het de tegenstander nauwelijks écht moeilijk te maken. Een afgekeurde buitenspelgoal na een doorbraak van Didi van Gelder de la Torre, zette De Merino’s bijna opnieuw op een voorsprong. ,,Ik was het vandaag wel vaker niet eens met de scheidsrechter. Dat kan aan mij liggen. Maar ik vind dat er sommige momenten zijn afgefloten die niet afgefloten hadden moeten worden’’, vertelt verdediger Mohammed Issaoui.

MUUR DZC kreeg het tien minuten voor rust wel voor elkaar met een vrije trap. De tegenstander schoot de bal op de paal, maar liep daarna de bal de goal in met een kopbal. ,,Hij stond daar in de muur. De scheidsrechter kwam ook naar ons toe in de rust om te zeggen dat dat niet hoort. Hij erkende ook zijn fout. Dus scherpte was het niet, ik was eerder ongelukkig’’ vertelt Issaoui over de 1-2.

Scherpte was het niet, ik was eerder ongelukkig

DZC stond in de muur en verstoorde daarmee de verdediging. ,,Zij zijn gewoon scherper op dat moment. Maar het feit blijft dat hij daar gewoon niet mag staan in die muur’’, vertelt De Zwaan.

VERTROUWEN In de tweede helft kwam De Merino’s met meer vertrouwen het veld op, vertelt Issaoui. ,,We begonnen de tweede helft sterk. We begonnen te voetballen en er werd weer meer energie ingelegd. In de 65e minuut wisselde De Zwaan zelfs, om over te blijven met drie man achterin. ,,Wij vonden toch dat wij wat moesten gaan creëren. Zij begonnen ook in te zakken in de tweede helft. Wij waren toen ook de betere ploeg. Dus we kozen ervoor om met twee spitsen te gaan spelen, zodat we wat meer konden overslaan. Ik denk dat dat aardig ging, maar dan is het te laat om nog de aansluitingstreffer te maken.’’

IRRITATIE Het spel was de hele wedstrijd vrij fysiek. Er vielen vier gele kaarten en er werd fel gespeeld. ,,We kunnen dat wel, maar we moeten onszelf niet uit de tent laten lokken. Dus we moesten rustig zien te blijven. Wel met een hard duel, dat mag ook, maar ook het hoofd koel weten te houden’’, vertelt de trainer. De 1-3 viel na een scherpe steekbal van DZC. Een Doetinchemmer wist de bal met de borst in de goal te tikken.

,,Die 3-1 was even slikken’’, vertelt de verdediger. ,,We mogen echt af en toe wel wat feller zijn. Misschien wel moeten zijn. Kijk naar de 3-1 uit de voorzet. Daar moet je hem gewoon vastzetten en die voorzet eruit halen. Dus van mij mag het nog wel fysieker.’’

SCHERPER In de extra tijd scoort De Merino’s nog de 2-3. Viggo Koeleman scoorde nadat Jos Henken de bal doortikte in het zestienmetergebied. Daardoor kon Koeleman wegdraaien en de bal in de linkerhoek schieten. ,,Als we twee goals kunnen maken tegen zo’n ploeg, dan kunnen we dat tegen iedere ploeg in de competitie. Dus daar liggen de kansen. Al zullen we toch in sommige momenten nog wat scherper moeten worden’’, eindigt De Zwaan.

@tedxmedia

- @tedxmedia

Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 33 minuten geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 3 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 16 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 19 uur geleden
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 20 uur geleden