ZVC nam het vrijdagavond op tegen Wognum
ZVC nam het vrijdagavond op tegen Wognum Teus Nieboer

Zaalvoetballers nemen punten mee naar Veenendaal

Voetbal

VEENENDAAL Na de goede resultaten van de afgelopen weken was het nu zaak die lijn door te trekken uit tegen Wognum Nicols. Dat betekende een een reis naar Medemblik. Wognum was thuis nog ongeslagen en in de laatste keer dat de teams tegen elkaar stonden de sterkste. Geen gemakkelijke opgave dus. Gelukkig heeft ZVC een ruime selectie dit jaar, want door werk moesten nog een paar spelers verstek laten gaan. 

Coach Hicham Saidi had al voorspeld hoe Wognum zou beginnen. Zich ingravend, wachtend op een fout. Juist de tactiek waar ZVC na de eerste wedstrijd op getraind had.Samir Asaidi: ,,De voorspelling van Hicham klopte. Ze lieten ons aan het begin het spel maken en waren aan het loeren op een onderschepping om er snel uit te komen. Hier kwam na 10 minuten ook de 1-0 uit voort.” Uiteindelijke matchwinner Nassim el Ablak: ,,Ze begonnen zeker verdedigend, maar toen ze doorkregen dat wij met maar een wissel toch meer moesten geven begonnen ze meer druk te zetten. Toch kwamen ze er niet aan te pas. We hebben goed getraind op zulke situaties. Door die trainingen raken we steeds meer ingespeeld op elkaar.”

Voor de rust zette ZVC de zaak weer recht. Mo el Azzouzi tekende voor de 1-1. Wognum verliet steeds meer de verdedigende stellingen en probeerde druk te gaan zetten, maar ZVC voetbalde zich hier knap onderuit, al kostte dit wel veel energie. Nassim el Albak:,,We hebben als team gestreden en verdedigend de boel zoveel mogelijk op slot gehouden. Door hard werken van het team kwamen we op 1-3 voor. Alle complimenten aan het team en de staf. Die hebben ons mentaal geholpen door hun positieve coachen. Al met al vind ik het een terechte overwinning en doen we weer helemaal mee. VIOS heeft verloren en op 27 oktober moeten we thuis tegen de koploper AC Kingdom. Daar kunnen we de koppositie pakken.”Zoals Nassim al noemde kwam ZVC na rust op een 1-3 voorsprong. De 1-2 kwam uit een actie op rechts van Salim Doumaz, die met een mooie passeerbeweging vanuit een moeilijke hoek de keeper passeerde. 

De 1-3 volgde na een schitterende actie van Mo el Azzouzi, die in het midden van het veld twee man passeede, een een-tweetje mat Nassim aangaat en hem zelf afmaakt. Hierna kwam ZVC in een flow en dicteerde het spel. Ook verdedigend stond het top.Vijf minuten viel uit het niets de aansluitingstreffer 2-3 door een knappe treffer. Wognum ging vol druk zetten, maar kwamen er niet doorheen. Tot de scheidsrechter makkelijk een gele kaart gaf. Bij een intrap werd er net geen vijf meter afstand gehouden en kwam ZVC met drie veldspelers te staan. Uit de vrije trap die volgde, werd ook gelijk de 3-3 gemaakt met nog tweeënhalve minuut te spelen.Samir Asaidi: ,,De wedstrijd ging toen echt heen en weer. Je voelde de emoties. We wisten dat er meer inzat en we spraken onze laatste krachten aan en bleven knokken. Het was en verdiende overwinning, al had het op het einde zo de andere kant op kunnen vallen.” ZVC bleef de laatste minuten rustig spelen en in de laatste secondes maakte Nassim el Ablak in een counter na een knappe individuele actie waarbij hij de keeper uitspeelt de 3-4. Gelijk kwam de ontlading. Iedereen rende het veld op. De winst, waar zo voor geknokt was, voelde als gerechtigheid. 

Toch liet de scheidsrechter nog een poosje doorspelen, zodat het nog spannend bleef, maar uiteindelijk konden de punten mee naar Veenendaal en nestelt ZVC zich aan de kop van de competitie. Aankomende vrijdag volgt de uitwedstrijd in de beker tegen Al Andalus, waarna de woensdag erna de thuiswedstrijd om 21.30 tegen koploper AC Kingdom volgt. Een wedstrijd die de moeite waard is om te bekijken en ZVC naar de koppositie te supporteren.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 11 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 16 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 19 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 19 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30