Afbeelding
Uitgeverij Edicola

Danny van der Linden schrijft boek over ‘De Zwarte Panter’

Voetbal

VEENENDAAL Bij Uitgeverij Edicola verschijnt vandaag het boek ‘De Zwarte Panter’ van RegiosportVeenendaal.nl-redacteur Danny van der Linden. In het boek vertelt Van der Linden het levensverhaal van de legendarische keeper Frans de Munck.

De Munck was in de jaren 50 en 60 een ster op de Nederlandse velden. ,,Hij was de David Beckham van zijn tijd. Zijn uitstraling is ongeëvenaard”, aldus Van der Linden. Naast successen bij het Duitse 1. FC Koln, het legendarische Fortuna Sittard, BV Veendam, Cambuur en Vitesse was De Munck ook de man die in 1958 in het doel stond toen het Utrechtse DOS kampioen van Nederland werd en opzien baarde door de Amerikaanse filmster en sexbom Jayne Mansfield plat op haar mond te kussen voorafgaand aan een wedstrijd tegen Sparta.

Frans de Munck stond niet alleen bekend als een meer dan uitstekende keeper. Van der Linden: ,,Ook zijn uitwerking op de vrouwen mag legendarisch genoemd worden. Bijna geen enkele vrouw zwichtte niet voor de glimlach van De Munck die daar, op zijn beurt, veelvuldig gebruik van maakte.” 

In het boek van Van der Linden is dan ook regelmatig te lezen over de avonturen van De Munck met de vrouwen. Zelfs een vermeende buitenechtelijke nakomeling werd opgespoord en komt aan het woord. En wat heeft de donkerharige De Munck te maken met de blonde televisiepersoonlijkheid Hans Kraaij Junior? 

Toen in 1953 half Nederland onder water liep door een dijkdoorbraak waren het de Nederlandse voetballers uit de buitenlandse competities die door middel van een benefietwedstrijd in Parijs geld inzamelden voor de slachtoffers en indirect het startsein gaven voor het betaalde voetbal in ons land. Een hoofdrol was weggelegd voor de Nederlandse keeper: Frans de Munck.

Van der Linden was eerder één van de auteurs van ‘De Rebellen van de Bunnikside’, over de harde kern van FC Utrecht. Het nieuwe boek ‘De Zwarte Panter’ is vanaf medio oktober verkrijgbaar in de boekhandel en via de reguliere webshops (ISBN: 9789493201651, prijs 21.95 euro).

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 14 uur geleden
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 19 uur geleden
Afbeelding
Regio Foodvalley: 'We dagen iedereen uit om de fiets te pakken in mei' 20 uur geleden
Sem Middelhoven en Remco van Ewijk zien graag dat meer kinderen gaan tennissen.
VTC en Spitsbergen krijgen de jeugd weer aan het tennissen: 'Juist nu is tennis de hype' 22 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München 16 apr, 20:27
Afbeelding
Aanvangstijden laatste twee wedstrijden GVVV vervroegd 16 apr, 15:00