Merino’s
Merino’s Ted Walker

Verlies voor De Merino’s tegen ‘sterke’ ploeg Go Ahead Kampen

VEENENDAAL De Merino’s heeft deze zaterdag 3-1 verloren van Go Ahead Kampen. De tegenstander staat bovenaan in de competitie en is een sterke ploeg. Volgens trainer Jeroen de Zwaan moet je dan scherp zijn: ,,Het was niet voldoende vandaag en dan ga je tegen een goede ploeg als Kampen gewoon af.’’

door Siem van Eck

,,Het zat vandaag vast aan momenten. Uit een grote kans van onze kant in de eerste helft weten zij te scoren en zet het ons op achterstand. Na een schot op goal van onze spits schakelen zij direct om. En omdat wij met te veel jongens voor de bal stonden, scoren zij. Daarna hadden we het verdedigend redelijk voor elkaar. Alleen in de tweede helft wilden we iets meer druk naar voren geven. Maar dan krijgen we een penalty tegen vanwege een handsbal. Ik heb het zelf niet gezien maar de scheidsrechter was ervan overtuigd. Dat moet je dan maar accepteren.’’

,,Daarna werd het voor ons natuurlijk wel heel lastig. Go Ahead Kampen is natuurlijk een sterke ploeg, ze staan bovenaan.’’ Kampen maakt de 3-0 uit een corner. Dankzij een eigen goal komt De Merino’s op een 3-1.

,,Voetballend speelden we goed. Een penalty kan je niet zoveel aan doen en ook een corner die je slecht verdedigt is jammer. Maar dat zijn momenten. Alleen kan je die tegen zo’n ploeg die boven aan staat niet weggeven. Daar moet je scherp zijn anders word je afgestraft’’, sluit de trainer af.

Taoufik Adnane stopt na dit seizoen als voetballer in de hoofdmacht van GVVV 50 minuten geleden
Leonie Nap en zoon Job komen samen over de finish
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 15 uur geleden
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 16 uur geleden
Foto uit archief.
Van Gent Finaleweken: 't Speelkwartier met drie teams in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Triatlonvrouwen VZC pakken tweede plaats in Arnhem 18 uur geleden
Van Gent Finaleweken: CLV-teams stranden in halve finales Olympic Moves zaalvoetbal 18 uur geleden
Mariëlle van Verseveld met de beker die ze mee naar huis mocht nemen.
Van Gent Finaleweken: Veenendaals goud, zilver en brons op NK dynamictennis in Veenendaal 19 uur geleden