Ted Walker Fotografie

Een ‘onverdiende’ winst voor VV Veenendaal

VEENENDAAL Het was een moeizame winst tegen Advendo‘57 voor vv Veenendaal deze zaterdag. Na op voorsprong te komen in de eerste helft weet het zijn spel niet door te zetten en krijgt het nog een doelpunt tegen in de tweede helft. De eindstand is 2-1 al is trainer Tom Gesgarz verbaasd: ,,Ik vraag me af of wij vanaf de 52e minuut de bal wel vijf keer hebben overgespeeld.’’

door Siem van Eck

,,Als we reëel zijn is de winst onverdiend. Alleen het eerste kwartier was echt van ons.’’ Veenendaal komt op voorsprong in de 12e minuut. Dankzij Wout-Jan van de Kleut. Hij neemt de bal op zijn pantoffel in de drukte van de zestien en weet te scoren. Het tweede doelpunt valt kort daarna door Alfred van Doorn. Guido Prins geeft de bal op Van de Kleut die opendraait op het middenveld en Van Doorn wegstuurt met een steekpass. Die tikt hem erin: ,,Dat is een van de weinige goed voetballende acties van vandaag.’’

,,Zij hadden gewoon een goed strijdplan. Toch was het voor hen in het eerste kwartier zoeken waardoor wij op voorsprong komen. Wij misten voorin de stootkracht en achterin maakten we de verkeerde keuzes. We kwamen steeds te laat in het duel. Dan scoren zij in de 52e minuut nog de 2-1.”

,,We hadden moeite met hen onder druk te zetten en wij bleven in ons zelfde systeem zitten. De tegenstander gooide veel de ballen erover heen en dan waren wij te druk en te gehaast om die weg te werken. Zij gooiden er veel strijd in. Alleen we trekken hem wel over de streep en dat is een compliment voor de ploeg. Hoe wij normaal spelen, zo speelden zij vandaag’’, besluit de trainer.

Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 4 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41