Keeper Dennis Diepeveen net nadat hij werd geklopt met een lobje.
Keeper Dennis Diepeveen net nadat hij werd geklopt met een lobje. @tedxmedia

Door blessures geteisterd Panter verliest van Musketiers

Voetbal

VEENENDAAL Panter-trainer Betho van Neerbos was vóór de wedstrijd tegen Musketiers blij dat hij überhaupt een elftal op de been kon brengen. De Veenendalers werden geteisterd door blessures. Daardoor moest er noodgedwongen een beroep worden gedaan op spelers uit het tweede elftal.

Door Danny van der Linden

,,We hadden een man of vier uit het tweede elftal”, legt Van Neerbos uit. ,,Daar zijn we natuurlijk blij mee en dankbaar voor. Maar het was puzzelen om de eerste elf op papier te krijgen. Hoe dat komt? Dat vind ik een erg lastige vraag. Als staf ga je als eerste naar jezelf kijken. We hebben niet te hard getraind. Eerder het tegenovergestelde.”

Mede door de coronastop hebben meerdere amateurvoetballers een jaar stil gestaan. Zo ook bij Panter. ,,We trainen gereguleerd”, legt Van Neerbos uit. ,,De opbouw is vrij rustig geweest. Naeen jaar niet trainen was dat wel nodig. Als je dan een ietwat oudere groep hebt, heeft dat impact. Na vier of vijf trainingen speelden we al een oefenwedstrijd. Daarna speel je bekerwedstrijden tegen een derdeklasser. Daarin loop je eigenlijk negentig minuten achter de feiten aan. Door hard werken houd je dan de schade beperkt. Na een jaar stil staan is dat een flinke aanslag op je lichaam.”

Van Neerbos zal tijdens de eerste helft dan ook angstig hebben toegekeken hoe verzorger Peter Romijn enkele keren het veld in moest om pijntjes te verzachten bij de spelers van Panter.

,,Ik had verwacht dat we moeilijk tot scoren zouden komen en achterin goed zouden staan”, aldus Van Neerbos.,,Ik kreeg toch wel gelijk. Zeker voor de helft. Ik weet niet of je meegeteld hebt, maar het duurde tot de 71e minuut voor onze ingevallen linksback uit het tweede elftal het eerste schot op doel loste. ”

Voetballend gezien was het niet hoogstaand wat Panter en Musketiers lieten zien. Het publiek op Sportpark De Groene Velden werd niet verwend en moest lang wachten op de eerste goal. Die viel uiteindelijk in de veertigste minuut. Vlak daarvoor had Panter wel een kans toen de keeper van Musketiers mis greep bij een hoekschop.Bart Juffer schrok echter zo van die plotselinge kans dat hij hem om zeep hielp. Aan de andere kant was het dus wel raak toen een scherpe voorzet van links hard achter doelman Dennis Diepeveen werd geschoten.

Vlak na de rust werd de score verdubbeld en werd het ook nog 0-3.Langs de kant begon het chagrijn toe te nemen, maar Musketiers deed Panter niet meer pijn. De ploeg uit Elst was vooral slordig en wist niet te profiteren van de blessuregolf bij Panter. Uiteindelijk moest er een minuut of vijf een penalty komen om tot scoren te komen. Bart Juffer faalde niet van elf meter en besliste zo de eindstand op 1-3.

,,Wij gingen vandaag geen doelpunt maken”, wist van Neerbos. ,,Gelukkig kregen we in de slotfase nog een twijfelachtige penalty waardoor we in elk geval één doelpunt konden maken.Maar al hadden we nog vier dagen gevoetbald, dan nog hadden we geen doelpunt gemaakt.”

SV Panter staat puntloos onderaan. Van Neerbos:,,Samen met nog twee ploegen zijn Musketiers en wij de laatste vier ploegen uit de competitie. Nu is het aan ons om daar uit te komen. We moeten niet gelijk in paniek raken. Vooral omdat we geen handvatten hebben om dingen te veranderen. We zijn voorin gewoon te zwak om een doelpunt te maken op eerste elftal-niveau. Zolang dat niet verandert is het hopen dat je met hard werken punten kunt gaan sprokkelen. Ik houd niet zo van praten over hard werken. Soms is honderd procent niet genoeg. En ik mis bij sommige jongens de bereidheid om over die honderd procent heen te gaan.”

Panter hield een tijdje stand en streed maar kwam uiteindelijk te kort.
advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 12 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28