Scheidsrechter Groot en de KNVB hebben vrijdag Samir Asaidi en Paul Verbaarschott bedankt. De twee hebben het leven van Groot gered.
Scheidsrechter Groot en de KNVB hebben vrijdag Samir Asaidi en Paul Verbaarschott bedankt. De twee hebben het leven van Groot gered. @tedxmedia

‘Mooiste avond van de week’ bij zaalvoetballers ZVC

Voetbal

VEENENDAAL Vrijdagavond was deze week de mooiste avond van de week. ZVC speelde thuis in Sporthal Oost en deze week was dit een wedstrijd waarbij het niet alleen om de wedstrijd ging. 

Twee jaar geleden veranderde het leven van scheidsrechter Joop Groot toen hij tijdens een wedstrijd getroffen werd door een hartstilstand. Maar ook het leven van Samir Asaidi en Paul Verbaarschott die door adequaat optreden zijn leven redden. Vanavond was de heer Groot samen met een vertegenwoordiger aanwezig om de twee helden in het zonnetje te zetten.

CHAOTISCH Na zoiets moois kon ZVC natuurlijk niet achterblijven. Dat kon ook met een sterke ploeg, want daar hamert coach Hicham Saidi op. Een sterke ploeg, niet op sterke spelers. Samen vanuit de organisatie, waarbij de speler ondergeschikt is aan het team.FC Weesp lijkt qua spel veel op de tegenstander van de eerste wedstrijd VIOS. Het bleek wel dat ZVC al stappen gezet heeft. Coach Hicham Saidi: ,,De drie punten zijn belangrijk. Ik vond ons het eerste deel van eerste helft goed spelen. Hierin kwamen we snel met 2-0 voor door Nassim el Ablak en Jamal Bendadi. Daarna gingen we mee met het chaotische spel van Weesp en waren we te onzorgvuldig. Ondanks dat drie belangrijke punten om bovenin aan te sluiten.”

Dat aansluiten lukte, want de nummers één en drie verspeelden punten en klom ZVC naar plek drie met nog maar één verliespunt meer dan de koploper. Zoals gezegd werd het na de rust wat onzorgvuldiger. Door Anass Lahnine werd het nog 3-0 waarna FC Weesp wat terug deed en de 3-1 aantekende. ZVC voetbalde beter, maar was onnauwkeurig in de eindpass. Mourad Marbouh: ,,We hadden dubbele cijfers kunnen halen. Als je de ruimte krijgt om te voetballen, moet je de bal één keer raken. Zo speel je in de discipline. Als de aanname dan niet zorgvuldig is en je moet die corrigeren, geef je de tegenstander de tijd om weer te herstellen. Positief is dat de looplijnen er steeds beter in komen. De eerste aanval over links was daar een voorbeeld van, dat was er een uit het boekje. Helaas hebben we er te weinig gebruik van gemaakt. Op het moment dat we dat kunnen opbrengen, zijn we de meeste tegenstanders de baas, doen we dat niet, dan zijn we de grootste tegenstander van onszelf.”

Anouar Tmim en Omar Riani zorgden voor de eindstand van 5-1. Volgende week de uitwedstrijd tegen de nummer vier in de competitie Wognum Nicols 1.

Bron: ZVC Veenendaal

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 26 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 56 minuten geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 15 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 22 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd gisteren
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02