Alfred van Doorn blij na het maken van zijn doelpunt
Alfred van Doorn blij na het maken van zijn doelpunt Ted Walker

Dikke overwinning voor vv Veenendaal

Voetbal

VEENENDAAL De voetballers van Veenendaal hebben zaterdag ONA ’53 geklopt in een uitwedstrijd. Het team won met 0-4 en neemt de drie punten mee naar huis. Al vroeg valt het openingsdoelpunt en daarna trekt de ploeg de lijn door: ,,Wij hebben vandaag heel degelijk en volwassen gevoetbald’’, vertelt trainer Tom Gesgarz.

door Siem van Eck

,,Het was een jonge ploeg met veel voetbal potentie. Zeker leuk om naar te kijken. Alleen nog wel wat naïef, zoals voetballen op de plekken waar het niet kan. Wij dwongen kansen af. En daarom winnen wij deze wedstrijd. Het was nog een redelijk zwaar duel. Alleen stonden wij heel goed in onze posities en kwamen wij heel sterk uit de duels’’

BLUNDER De eerste goal valt vroeg. Notabene Alfred van Doorn scoort in de eerste vijf minuten. Door de bal terug te leggen schiet hij de bal in het doel. In het eerste halfuur valt ook de tweede. Gertjan Snijders neemt de bal van twintig meter afstand op zijn pantoffel. De keeper maakt een blunder waardoor de bal door zijn benen de goal ingaat. Heel kort daarop scoort ook Dion Kroesbergen, die door de verdediging weet te breken en Veenendaal op een 3-0 voorsprong zet.

EINDFASE ,,In de eerste helft geven we maar één kans weg. Zij werden niet gevaarlijk, waar wij er steeds opnieuw uitkwamen. Al is het in de eindfase vaak nog iets te gehaast of te slordig. En daar moeten we meer mee gaan doen.”

In de 67e minuut scoort Dion Kroesbergen nogmaals uit een penalty. Daarna laat het team nog wat kansen liggen: ,,Net naast koppen of net een speler er tussen. Als het 0-6 was geworden had ook niemand ervan opgekeken. Al zijn we heel erg tevreden met deze uitslag’’, vertelt de trainer.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 18 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28