Afbeelding
Archief BDU

De Merino’s maakt sportpark deels rookvrij

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalvereniging De Merino’s maakt vanaf vandaag zijn sportpark gedeeltelijk rookvrij. Roken is op zaterdag tot 12.00 uur en op trainingsavonden tot 20.00 uur alleen nog buiten het terrein toegestaan, dat geldt ook voor e-sigaretten en aanverwante producten. ,,We willen hiermee onze jeugd beschermen en hen een gezond voorbeeld geven”, legt voorzitter Chris van den Dikkenberg van De Merino’s uit. ,,We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten.”

,,Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders”, vervolgt Van den Dikkenberg. ,,Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.”

Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers benadrukt de voorzitter. ,,We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Hiervoor zal op het parkeerterrein een bak voor de sigarettenpeuken komen te staan. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.”

In Veenendaal zijn meer sportclubs die hun sportpark (deels) rookvrij houden, onder meer bij DOVO, VRC, SKF korfbal en VMHC Spitsbergen is roken op bepaalde tijden al langer niet toegestaan.

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 11 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 17 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 21 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 23 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23