Afbeelding
Archief BDU

De Merino’s maakt sportpark deels rookvrij

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalvereniging De Merino’s maakt vanaf vandaag zijn sportpark gedeeltelijk rookvrij. Roken is op zaterdag tot 12.00 uur en op trainingsavonden tot 20.00 uur alleen nog buiten het terrein toegestaan, dat geldt ook voor e-sigaretten en aanverwante producten. ,,We willen hiermee onze jeugd beschermen en hen een gezond voorbeeld geven”, legt voorzitter Chris van den Dikkenberg van De Merino’s uit. ,,We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten.”

,,Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders”, vervolgt Van den Dikkenberg. ,,Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.”

Iedereen is en blijft welkom op de vereniging, ook rokers benadrukt de voorzitter. ,,We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. Hiervoor zal op het parkeerterrein een bak voor de sigarettenpeuken komen te staan. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.”

In Veenendaal zijn meer sportclubs die hun sportpark (deels) rookvrij houden, onder meer bij DOVO, VRC, SKF korfbal en VMHC Spitsbergen is roken op bepaalde tijden al langer niet toegestaan.

advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 11 uur geleden