Foto uit archief.
Foto uit archief. Ted Walker

Winst voor De Merino’s: ‘Al maakt één zwaluw nog geen zomer’

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s heeft deze zaterdag de winst behaald tegen SVI. Een vroege goal was genoeg voor de winst. ,,Ik denk dat wij heel volwassen hebben gespeeld en zeker al stappen hebben gemaakt als je kijkt naar de voorbereiding. Al maakt natuurlijk één zwaluw nog geen zomer. Maar voor vandaag mogen we in bepaalde mate trots zijn op de spelers’’, vertelt trainer Jeroen de Zwaan.

door Siem van Eck 

,,We kwamen vroeg voor in de eerste helft door een corner van Joop de Bruin die Aron de Koning erin kopt. Vijf minuten daarna krijgen we opnieuw een grote kans met Aron, hij krijgt de bal in het zestien aangespeeld en daarmee een vrije schotkans. Alleen wordt deze niet afgemaakt. Dat was een kans om nog gevaarlijker te worden’’, aldus de trainer.

KARAKTER In de tweede helft is het Veense team minder gevaarlijk: ,,De tweede helft waren we wat minder. We werden minder gevaarlijk en gaven geen ‘dreigende’ maar wel kansen weg. Hij kan dan ook verkeerd vallen en dan wordt het weer spannend. Uiteindelijk hebben we dat goed gedaan en ben ik zeer tevreden. Tien maanden terug verloren we nog met 4-1 van SVI en nu win je met 0-1. We speelden vandaag erg verdedigend maar hebben dat goed gedaan. Dat is het karakter in de groep’’, vertelt de trainer.

advertentie
advertentie
Dit jaar geen Hemelvaartscross op recreatiegebied
Kwintelooijen in Rhenen.
'De traditie van de Hemelvaartcross ter ziele? Mooi niet!' 1 uur geleden
Afbeelding
Kom in beweging met de opstartgroepen van VAV in Veenendaal 4 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 4 uur geleden
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooijen gaat niet door 19 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 28 mrt, 10:00
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 28 mrt, 08:30
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00