Er kon eindelijk weer gejuicht worden bij GVVV.
Er kon eindelijk weer gejuicht worden bij GVVV. @tedxmedia

GVVV wint eindelijk weer eens en bereikt hoofdtoernooi KNVB-beker

VEENENDAAL GVVV heeft eindelijk weer een keer gewonnen. De blauwen scoorden in de bekerwedstrijd tegen VVOG al vroeg in de wedstrijd maar zagen de Harderwijkers terug komen tot 1-1. In de verlenging maakte GVVV echter twee goals om zo het duel met 3-1 te winnen: ,,We hebben vanaf de 35e minuut tot aan de 120e minuut gedomineerd en verdiend gewonnen’’, blikt speler Lars ten Teije terug op de wedstrijd die GVVV naar het hoofdtoernooi van de KNVB-beker brengt.

door Siem van Eck

GVVV begint energiek aan het duel en zet meteen de toon waarbij Jordi Bitter in de tweede minuut de 1-0 scoort: ,,We moesten hoe dan ook vanavond winnen. Het liefst zo aanvallend mogelijk en daarbij vanaf minuut één gewoon gassen. Zij hadden daar moeite mee en maakten wat foutjes. Daarom komen wij 1-0 voor’’, legt Bitter uit.

ONRUST Na de goal weet de Veenendaalse ploeg de focus niet te houden. Het is slordig aan de bal, wat VVOG de kans geeft op de gelijkmaker: ,,Ik zei in de rust tegen de spelers dat ik van beide kanten helemaal geen opbouw heb gezien. Het was alleen maar rennen vliegen, met veel omschakelmomenten. In de hoogste versnelling en veel te snel de keus vooruit. Dat krijg je als je aan de bal niet zuinig genoeg bent. Dan heb je de opties niet en lijd je balverlies of je hebt wel opties alleen maakt de verkeerde keuzes. Het was een bak onrust. Daar heb je de eerste helft naar zitten kijken’’, is de analyse van GVVV-trainer Jochem Twisker.

Het was een bak onrust. Daar heb je de eerste helft naar zitten kijken.

ORGANISATIE Ook de tweede helft weet het team nog niet de rust aan de bal te vinden: ,,In het begin van de tweede helft was het opnieuw bijzonder zwak. Heel onrustig. Alleen wij hebben het als team nodig, dat we de bal lang in de ploeg kunnen houden. Dan ben je ook niet alleen maar aan het schakelen. Want als je veel moet omschakelen betekent ook dat je organisatie heel moeilijk te handhaven is’’, vertelt Twisker.

SCOREN GVVV begint zijn kansen te creëren vanaf de 60e minuut. Toch weet het ook dan niet te scoren: ,,We zijn niet gewend aan scoren denk ik’’, lacht de trainer. ,,Nee, de loopacties voor de goal zijn gewoon niet altijd goed. Je ziet ons heel veel in dezelfde lijnen lopen.’’ Volgens de trainer had de wedstrijd beslist kunnen zijn in de reguliere speeltijd. Het regende in de slotfase kansen, alleen die gingen er niet. Zoals de vrije trap van Steven Theunissen die net langs de paal schiet of de kopbal van Joshua Patrick op de paal die na de rebound afgekeurd wordt voor buitenspel.

ZELFVERTROUWEN En dus moest de verlenging de beslissing brengen. En daarin gebeurde het wel. In de 101e minuut is het raak, na een prachtige voorzet van Melvin van de Haar kopt Lars ten Teije de bal snoeihard in het goal: ,,Die voelde heel lekker. Het was voor mij persoonlijk ook fijn. Ik heb dit seizoen nog niet zo veel in de basis gestaan en dan die 2-1 binnenkoppen dat voelt heel goed. Er kwam zoveel emotie vrij dat je niet meer weet wat je doet. Ik klom in de hekken en daarna was het feest vieren met zijn allen. We kregen ook meteen meer zelfvertrouwen en we zeiden tegen elkaar: oké nu door’’, vertelt de doelpuntenmaker.

We kregen ook meteen meer zelfvertrouwen en we zeiden tegen elkaar: oké nu door.

Het zelfvertrouwen kwam er wat GVVV op de 3-1 zet. In de extra tijd van de eerste helft van de verlening scoort Melvin van de Haar die de bal via een perfect steekballetje van Kai Huisman de hoek in trapt.

OPGELUCHT De trainer is opgelucht na de winst: ,,Ik heb hier, behalve in de voorbereidende wedstrijden, nog geen wedstrijd gewonnen. Zo simpel is het gewoon. Ondanks dat ik het gewend ben qua druk en ik hier rustig kan blijven werken ben je er wel aan toe als trainer’’, vertelt Jochem Twisker na een verdiende overwinning op sportpark Panhuis.

GVVV laat VVOG achter in het bekerduel. - @tedxmedia

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 3 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 9 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 12 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 15 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 16 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23