Afbeelding
Ted Walker

Geen goals in bekerderby: VRC gaat door en De Merino’s is uitgeschakeld

Voetbal

VEENENDAAL VRC en De Merino’s hebben in hun onderlinge bekerwedstrijd niet weten te scoren. Vooral VRC had daarvoor wel de kansen, onder meer vanaf elf meter. Door de 0-0 is VRC wel door naar de volgende ronde van de districtsbeker, terwijl die uitslag voor De Merino’s uitschakeling betekent. 

door Siem van Eck

,,Ze waren niet sterker aan de bal, maar maakten slimmere keuzes’’, vertelt De Merino’s-trainer Jeroen de Zwaan na afloop. ,,Ik denk al met al dat wij meer balbezit hadden maar daar koop je niet zoveel voor. We waren te ongevaarlijk op de momenten dat wij de bal hadden. Zij speelden compact en ze verdedigden goed. Dus dan moeten wij nog beter handelen, om tot kansen te komen. Zover is het vandaag in ieder geval niet gekomen. We hebben te weinig gecreëerd, afgezien van een paar momenten in de tweede helft’’, legt De Zwaan uit.

OPENBARING Via de flanken en vaak een lange bal, weet de blauw-gele ploeg vaak zijn snelle buitenspelers te bereiken, zoals Daan Olde: ,,Wij hebben in Daan op rechts een hele snelle speler. Die jongen is achttien jaar en hij is echt een openbaring. Daar kunnen we op dit moment niet omheen. Je ziet hoe gevaarlijk die is’’, vertelt de trotse VRC-trainer Jan Gaasbeek.

REDDINGEN In de periode net voor en net na rust is het De Merino’s-doelman Tim van de Weerdhof die zijn ploeg op de been houdt. ,,Ik heb hier zeven jaar gevoetbald en dan wil je natuurlijk nooit verliezen. Het was even zoeken, ook met de nieuwe formatie. We hebben in de voorbereiding met vier achterop gespeeld en nu met vijf. Net voor rust pak ik dan de één op één en dat voelt heel goed.’’

Vijf minuten na de pauze komt Van de Weerdhof opnieuw in actie, hij stopt Ruben Rentenaars penalty die veroorzaakt wordt door het duw en trek werk: ,,Ik was op het moment volledig bezig met de bal. Al kreeg ik van Joop de Bruin te horen in welke hoek ik moest duiken. Gelukkig zat ik in de goede hoek en dan voelt het heerlijk.’’

Gelukkig zat ik in de goede hoek en dan voelt het heerlijkONRUSTIG Na een uur spelen vindt er een wisseling van de wacht plaats. De Merino’s vormt zijn formatie om en schuift een extra middenvelder naar voren: ,,Het werd wat onrustiger. Dat kwam ook omdat ik moest gaan wisselen. Dan merk je dat het met vijf wissels wat rommelig wordt en het automatisme even weg is. Daarnaast moesten we omschakelen omdat De Merino’s zijn opstelling omgooide van vijf naar vier man achterin’’, legt Gaasbeek uit.

MAZZELTJE Dat De Merino’s de druk in de tweede helft opvoerde kwam niet als een verrassing voor de uitploeg: ,,Wij zijn als team gewoon een stukje fitter. Al is het aan de andere kant ook zo dat zij met één punt er ook zijn. Met één punt gaan zij door en wij moeten winnen. Dus zie je bij de tegenstander de twijfel van moeten we door of gaan we voor de nul-nul, dat is logisch. Wij kwamen dan ook wat beter in het spel, ook nog met een grote kans waarin de bal wordt voorgegeven en we net dat tikje missen in open doel. Die moet er dan wel in. Zo’n mazzeltje moet je hebben’’, is de analyse van De Zwaan.

KANSEN Volgens VRC-trainer Gaasbeek was een winst op zijn plaats geweest: ,,We speelden natuurlijk tegen een eersteklasser waar wij tweedeklasser zijn. Alleen we waren in fases gewoon beter. Dan moet je ze wel binnen leggen en dat is ook het enige dat ik mijn spelers kwalijk kan nemen: het missen van kansen. Als we een keer hadden kunnen winnen dan was het vandaag geweest.”

Voor De Merino’s is de uitschakeling een les: ,,Het geeft ons in ieder geval aanknopingspunten voor de aankomende weken. We gaan gewoon door zoals nu, het is voor ons vooral belangrijk dat we nog veel met elkaar gaan trainen. Vooral in het coachen en in het samenwerken. Kwaliteit hebben we aan de bal maar je moet ook dingen goed met elkaar afstemmen. Dat kost tijd en bij ons kost dat nu wat meer tijd. Al heb ik er wel vertrouwen in dat we dat voor elkaar krijgen met deze jongens’’, eindigt De Zwaan.



advertentie
advertentie
Afbeelding
Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02