DOVO speelde goed, maar wist niet te winnen van ACV.
DOVO speelde goed, maar wist niet te winnen van ACV. Jan van den Berg

Onnodig verlies DOVO tegen ACV

VEENENDAAL DOVO heeft vanmiddag in de derde divisie A niet weten te winnen van ACV. In een wedstrijd waarin het lange tijd gelijk op leek te gaan, trokken de bezoekers uit Assen uiteindelijk aan het langste eind.

door Danny van der Linden

Na 45 minuten voetballen stond nog altijd de beginscore op het bord: 0-0. Vlak daarvoor hadden de Veenendalers een enorme kans om op voorsprong te komen toen Nick Hak zijn kopbal gestopt zag worden door ACV-keeper Nick Wormmeester.

OMSCHAKELING Na rust was het echter toch ACV dat op voorsprong kwam toen Niels Grevink uit de omschakeling trefzeker was. ,,Bij de 0-1 zie je dat er onhandig wordt ingedribbeld en dat de tegenstander daar goed mee omgaat”, aldus DOVO-trainer Florian Wolf. ,,We laten het eigenlijk schieten op dat moment.”

Acht minuten later was het weer raak. Ditmaal voor de club uit Veenendaal. Koud in het veld was het Lion Kalentjev die voor de gelijkmaker zorgde. Lange tijd leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd was het wederom Niels Grevink die DOVO pijn wist te doen: 1-2.

‘VERVELEND’ ,,Een onnodig verlies”, vond Wolf. ,,Op het moment dat wij mogelijkheden hadden om door te drukken en de 2-1 te maken, zie je dat ACV er met de buit vandoor gaat. Ik ben wel tevreden over ons spel. We speelden compact en wisten kansen te creëren. We kregen vier opgelegde kansen om te scoren maar wisten dat niet af te straffen. Vervelend.”

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 18 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 23 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28