Bart Keuken in de actie die de 0-2 voor Veenendaal zou betekenen in de derby tegen SV Panter.
Bart Keuken in de actie die de 0-2 voor Veenendaal zou betekenen in de derby tegen SV Panter. Ted Walker

‘Uitgerekend’ Bart Keuken beslist Veenendaalse burenruzie

Voetbal

VEENENDAAL De bekerderby tussen buurclubs SV Panter en vv Veenendaal is geëindigd in een 0-2 overwinning voor de gasten. Die hoefden hiervoor niet lang te reizen: beide clubs zijn actief op sportpark De Groene Velden.

door Danny van der Linden

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden beide trainers zo hun eigen beslommering. Panter-trainer Bertho van Neerbos was lange tijd onzeker over het al dan niet beschikbaar zijn van Jos van der Wilt, die eerder in de week te kampen had met een fikse buikgriep. Bij Veenendaal was men bezig met een gebeurtenis van hele andere orde. Daar overleed clubman Cor Donkervoort op 73-jarige leeftijd. Donkervoort was niet alleen lid van de businessclub, maar ook de opa van eerste elftal-speler Bart Keuken. Om deze trieste reden werd voorafgaand aan de burenruzie een minuut stilte gehouden.

Hoewel beide elftallen geen ambities meer mochten hebben in de bekercompetitie, waren er toch flink wat toeschouwers afgekomen op het duel op sportpark De Groene Velden. Dat de weersomstandigheden meer dan aangenaam waren zal daar wellicht een rol in hebben gespeeld.

Veenendaal ging sterk van start en liet zien het doel te hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat resulteerde na tien minuten voetballen in de 0-1 toen Adil El Bissis één op één kwam te staan met Panter-doelman Dennis Diepeveen. El Bissis omspeelde zijn opponent vakkundig waarna intikken een koud kunstje bleek.

BUITENSPEL Daarna ging Veenendaal door waar het mee bezig was: de aanval zoeken. Dit resulteerde in een aantal aardige kansen. Zo kopte Michiel Schouten hard in de handen van Diepeveen en kwam El Bissis een schoenmaat te kort toen Bart Keuken een scherpe voorzet gaf. Vlak voor rust zag El Bissis zijn doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Panter wist daar bar weinig tegenover te zetten. Slechts eenmaal was de thuisclub in de gelegenheid om te scoren, maar Peter Doornenbal ging niet zuinig om met zijn kans.

EMOTIES Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. ,,Je weet dat je met een 0-1 voorsprong de tegenstander in leven laat”, blikte Veenendaal-trainer Tom Gesgarz terug na de wedstrijd. ,,Zij blijven toch hoop houden op die gelijkmaker.” Uiteindelijk duurde het tot tien minuten voor tijd voor de beslissing viel. Het was uitgerekend Bart Keuken die aan de rechterkant van het veld goed doorging en de 0-2 binnenschoot. Daarna kwamen wat emoties los. Gezgarz: ,,Dat is natuurlijk heel bijzonder voor die jongen. We herdenken voor de wedstrijd zijn opa. Bart krijgt vaker van dit soort kansen, maar hij mist ze ook veel. Uitgerekend vandaag ging de bal er wel in.”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 2 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 5 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 9 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 13 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 23 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08