Volgende week speelt VRC thuis tegen De Merino's
Volgende week speelt VRC thuis tegen De Merino's Jeroen van der Veer

VRC speelt knap gelijk tegen SVL: Trainer Gaasbeek tevreden

Voetbal

VEENENDAAL VRC speelde zaterdagmiddag knap gelijk tegen SVL. Een knappe prestatie tegen een ploeg die in de eerste klasse speelt. Trainer Jan Gaasbeek toonde zich na afloop dan ook enorm tevreden.

,,We begonnen niet heel sterk aan de wedstrijd en kwamen terecht op achterstand”, begint  Gaasbeek zijn analyse. ,,Je weet dat je het dan lastig kunt krijgen als je niet heel scherp bent. We kwamen met 2-0 achter en ik vond dat we die goal wel makkelijk weggaven.” Even leek het er op dat de Veenendalers een oorwassing krijgen van SVL, maar vlak voor rust veranderde alles toen Edwin van de Berg een voorzet knap wist in te koppen: 2-1.

VOORSPRONG ,,Met die aansluitingstreffer viel de schroom van ons af”, meent Gaasbeek. ,,We gingen vrijuit voetballen en wist dat om te zetten in doelpunten.” Ruben Rentenaar tekende voor de gelijkmaker (2-2) en daarna was er een hoofdrol weggelegd voor de achtienjarige Daan Olde. ,,Dat is een jongen uit onze eigen jeugd die vorige week tegen Soest ook al heel goed speelde”, legt  Gaasbeek uit. ,,Het is mooi dat hij dat nu bekroonde met een doelpunt na een mooie diepe pass van Ruben Rentenaar.”

Toch liep VRC in de slotfase tegen een tegentreffer aan waardoor de stand uiteindelijk 3-3 werd. Gaasbeek:,,Dat is jammer, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik tevreden ben over de tweede helft.” 

PRIORITEIT Door het gelijkspel staat  VRC op een gedeelde eerste plaats in de poulefase van de bekercompetitie. Alleen het doelsaldo van SVL is beter. Jan Gaasbeek vindt het leuk, maar hecht er geen waarde aan:,,Wij gaan die beker niet winnen, maar het is leuk als je elke keer verder kunt komen. Ik zie het als een leuke manier om oefenwedstrijden te spelen. En als je kansen ziet moet je die pakken. Maar onze prioriteit ligt bij de competitie. Daarin willen we een rol van betekenis spelen in het linkerrijtje.”

Volgende week speelt VRC in eigen huis de bekerderby tegen De Merino’s.

advertentie
advertentie
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 minuten geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 1 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 11 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 20 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 23 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02