SV Panter liep tegen een nederlaag aan. (archieffoto)
SV Panter liep tegen een nederlaag aan. (archieffoto) Archief RegiosportVeenendaal.nl

‘Gemengde gevoelens’ na bekernederlaag SV Panter tegen Laren ‘99

VEENENDAAL SV Panter heeft in de beker geen overwinning kunnen behalen op Laren ‘99. Panter-Trainer Bertho van Neerbos zag echter genoeg positieve dingen van zijn ploeg: ,,Ik kijk er met gemengde gevoelens op terug.”

door Danny van der Linden

Bij SV Panter ging men er van uit dat het wel eens lastig kon worden. Immers: Laren speelt een klasse hoger dan de Veenendaalse ploeg. ,,In de prakrijk viel dat mee. Ik vond eigenlijk dat we bij vlagen de bovenliggende partij waren. Laren speelde veelal de lange bal. Ik vond dat wij voetballend sterker waren.”

Toch liep Panter tegen een 1-4 nederlaag aan. ,,Klopt”, erkent Van Neerbos. ,,In de 38e minuut kregen we op zestien meter en één centimeter afstand van het doel een vrije trap tegen. Die ging er prachtig in. Na rust speelden we gewoon goed door.” Tien minuten na rust kreeg Gerrold Geenhuizen een grote kans op de gelijkmaker. ,,In de tegenstoot kregen we toen de 0-2 te verwerken”, aldus Van Neerbos die zijn ploeg ook een strafschop onthouden zag worden. ,,Een honderd procent penalty”, vindt hij. ,,Maar de scheidsrechter wilde er niet aan. In plaats daarvan kregen we de 0-3 om onze oren.”

Ondanks de treffer van Nick van Kooten, werd het uiteindelijk nog 1-4. ,,We maakten een aantal kinderlijke fouten na die 1-3”, zegt Van Neerbos. ,,Maar zoals ik al zei: ik heb gemengde gevoelens. Ik ben trots omdat we tegen een derdeklasser hebben laten zien goed te kunnen voetballen, maar ik baal wel van de gemiste kansen en het feit dat we verloren hebben.”

OEFENWEDSTRIJD Dinsdagavond traint Panter niet. ,,In plaats daarvan spelen we een oefenwedstrijd tegen Ede/Victoria. Dat speelt op hetzelfde niveau als wij en ik denk dat dat ons elftal goed zal doen”, legt Van Neerbos uit. ,,We hebben de afgelopen tijd gespeeld tegen ploegen uit de derde klasse. Vaak zie je dat verdedigers in de derde klasse net iets minder tijd nodig hebben. Omdat Ede/Victoria ook in de vierde klasse speelt wil ik zien hoe onze spelers daar mee omgaan.”

DERBY Panter speelt volgende week in eigen huis de derby tegen VV Veenendaal. ,,Daar kijken we bij Panter wel naar uit”, zegt Van Neerbos over dat treffen. ,,De verhoudingen met Veenendaal zijn uitstekend, maar ik hoop dat we gaan vechten tot we er bij neervallen.”

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 4 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 5 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51