Veenendaal vecht voor een gelijkspel.
Veenendaal vecht voor een gelijkspel. @tedxmedia

Veenendaal op ‘wilskracht en inzet’ naast Desto

VEENENDAAL Op een druilige zaterdagmiddag wist Veenendaal met moeite een gelijkspel binnen te halen (2-2). Na een 0-0 ruststand waren het de bezoekers die een 0-2 voorsprong namen maar Veenendaal kwam nog goed terug. Trainer Tom Gesgarz van vv Veenendaal: ,,We hebben een punt verdiend op wilskracht en op inzet. Waar we normaal de punten winnen met ons goede voetbal.’’

door Siem van Eck

Vooral de eerste helft was Desto dominant. Veenendaal moest het hebben van de counters maar was vooral druk met het verdedigen van de Utrechtse club. De uitploeg had de overhand en wist Veenendaal de eerste dertig minuten volledig terug te dringen naar de eigen helft. Gavin Manders van Desto wist meerdere keren een groot deel van de Veense achterhoede uit te spelen.

OPSTELLING Veenendaal begon met een andere opstelling dan normaal. Volgens Gesgarz was dit om variatie in de opstellingen te creëren zodat de tegenstander zich niet kon instellen op zijn ploeg. Het spel van Veenendaal was in de beginfase echter moeizaam beaamt Gesgarz: ,,We zetten op de verkeerde manier druk, we moesten heel veel druk zetten op de lange bal van hen of in de breedte maar wij willen juist vooruit druk zetten.”

Ook aanvoerder Sven van Asselt was niet tevreden: ,,Het moet beter, ik denk dat wij heel erg rommelig zijn geweest vandaag. Het voetbal kwam er niet uit zoals wij hadden afgesproken.’’

WISSELS De inbreng van twee wisselspelers Wayne Berry en Dion Kroesbergen gaf Veenendaal weer wat ruimte. ,,Ik vond dat ik na dertig minuten echt wel iets moest doen, om de balans terug te krijgen in de wedstrijd. Met drie mensen achterop en twee spitsen konden we terug naar onze eigen formatie. Wat ervoor zorgde dat Bart Keuken en Sem Masselink, de twee opkomende backs, wat meer voetbalruimte kregen.’’

Net voor de pauze vond er nog een noodgedwongen wissel plaats voor Rodney van Klooster, waar Max van Laar voor hem het veld opkomt. Gescoord werd er echter niet waardoor de ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers opzochten voor de rust.

KEUZES Direct in het begin van de tweede helft viel dan toch de openingsgoal voor de uitploeg. Caninho de Miranda scoorde vanuit een corner en bracht Desto op een voorsprong. ,,Dat vond ik niet sterk. Het is gewoon de verkeerde keuzes maken, de bal wegschieten als je tijd hebt of een spits aanspelen terwijl ook een simpel balletje naar rechts kan’’, vertelt de Veenendaal-trainer.

Na de 60e minuut werd ook Veenendaal gevaarlijker. Er werden meer ballen via de flanken gespeeld. Toch wist Desto opnieuw te scoren in de 69e minuut door een slecht uitverdedigende corner.

ONEERLIJK In de laatste twintig minuten liepen de spanningen in het veld op. Beide trainers waren het oneens met het fluiten van de scheidsrechter. In de 80e minuut gaf Mohammed Hassan Ali een voorzet die leidt tot een eigen goal van Desto: 1-2. In het tumult dat daarna ontstond werd de Desto-trainer van het veld gestuurd.

WILSKRACHT Met de 90e minuut op de klok leek de wedstrijd beslist. Totdat Veenendaal een penalty kreeg na een handsbal van de tegenpartij. ,,We zijn continu door blijven gaan in de wedstrijd. Ook de nieuwe jongens die erin kwamen gaven constant energie. Dan hebben we geluk dat we nog een penalty krijgen. Deze schoot Dion Kroesbergen strak in de linkerhoek. We hebben dat punt verdiend op wilskracht’’, legt Gesgarz uit.

VERTROUWEN Volgens de Veenendaalse trainer is het team nog niet fit genoeg. ,,We maken daardoor verkeerde keuzes en maken de tegenpartij sterker. Aan de bal moeten we simpeler voetballen. Als we dat doen dan komen we gewoon weer terug in ons eigen spel. Daar hebben we nog twee wedstrijden voor om dat te bereiken en daar heb ik alle vertrouwen in.’’

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02