De Merino's

De Merino’s wint in Soest: ‘Maar het zal beter moeten’

VEENENDAAL De Merino’s wist SO Soest in een uitwedstrijd te verslaan met 2-3. Na het verlies van vorige week tegen SVL was het volgens trainer Jeroen de Zwaan goed dat de Veense ploeg weer eens zou winnen. Toch was hij niet volledig tevreden: ,,Voordat de competitie start, zullen we sterker moeten worden in samenwerking en balbezit.’’

door Siem van Eck

,,Ik vond niet dat wij goed startten. We waren onrustig aan de bal en hadden ook wat moeite met de formatie van de tegenstander. SO Soest creëerde weinig kansen, maar was wel dreigender aan de bal. Zij kwamen in de 35e minuut 1-0 voor en rond de 40e maakte Aron de Koning er voor ons 1-1 van. ,,Vanaf twintig meter schoot hij de bal diagonaal in het net. Dat is individuele kwaliteit en daarmee kom je op 1-1’’, legt De Zwaan uit.

BALBEZIT De tweede helft was volgens de trainer van De Merino’s van betere kwaliteit. In de 55e minuut maakte Jamal Bendadi de 1-2. ,,In de tweede helft hebben we teruggegrepen op de kwaliteiten van de groep. Wij kunnen gewoon heel goed voetballen als we de bal hebben. Daarnaast zijn we wat hoger druk gaan zetten om zo minder ruimte voor hen te creëren. Dat leverde ons meer balbezit en rust op en dat gaf ons meer kansen.’’

VOORUITGANG De derde goal betekende de tweede voor Aron de Koning, die vanuit een nette loopactie de ploeg op 1-3 kreeg. Een penalty van de thuisploeg bracht de stand op 2-3. ,,Dan blijft het de laatste twintig minuten nog spannend.’’ Toch zag de trainer vooruitgang. ,,We maken stappen, maar hopelijk doen we dat snel genoeg voordat de competitie begint.’’

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 5 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 7 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51