DOVO-trainer Florian Wolf zag zijn ploeg winnen van Ajax.
DOVO-trainer Florian Wolf zag zijn ploeg winnen van Ajax. Ted Walker

Dik verdiende overwinning DOVO op amateurs Ajax

Voetbal

VEENENDAAL In eigen huis versloeg DOVO de amateurs van Ajax. Zo gemakkelijk als een jaar eerder ging het niet: toen werd het 11-0 voor de ploeg uit Veenendaal. Dit keer had DOVO meer moeite om tot scoren te komen op Sportpark Panhuis.

door Danny van der Linden

DOVO trad aan zonder Colin van Gelderen. Hij kreeg vorige week twee gele kaarten tegen FC Lisse en was dus geschorst. Daarnaast kon trainer Florian Wolf niet beschikken over Mark Westerlaken die met een knieblessure moest toekijken. Wel beschikbaar was Sabir Achefay, maar de onlangs aangetrokken oud-speler van onder anderen Sparta Rotterdam, FC Lienden en Quick Boys begon tegen Ajax op de bank.

,,In de eerste vijf minuten moesten we het even aftasten”, blikt Florian Wolf terug op de wedstrijd. ,,Ajax kreeg toen wel een goede kopkans, maar na ongeveer tien minuten zie je dat wij de wedstrijd konden overnemen. Het werd echt eenrichtingsverkeer. We kregen vier opgelegde kansen.”

SPANNEND Ook na rust was het wachten op een Veenendaalse treffer. ,,Ajax heeft eigenlijk niet op ons doel geschoten. Net zoals wij dat vorige week niet konden tegen Lisse (3-0, red.)”, aldus Wolf die uiteindelijk in de 73e minuut Nick Hak de enige treffer van de wedstrijd zag maken. ,,En dan wordt het spannend tot de laatste seconde”, weet Wolf. ,,Want in de slotminuten zag je dat Ajax de lange mensen in ging zetten en nog een goede kopkans kreeg met Opoku.”

Uiteindelijk vond de trainer de zege dik verdiend. ,,Zeker. En deze overwinning is goed voor de club en het team.” Door de overwinning van DOVO staan de Veenendalers nu op de 10e plaats in de derde divisie.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03