Johan Jansen is trots op GVVV maar koestert ook zijn voormalige club SDV Barneveld
Johan Jansen is trots op GVVV maar koestert ook zijn voormalige club SDV Barneveld @tedxmedia

GVVV-doelman Johan Jansen jubileert

Voetbal

VEENENDAAL GVVV-doelman Johan Jansen werd voor het duel tegen Jong Volendam in het zonnetje gezet.

door Eip Janssen

,,Ik had vorig seizoen 300 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van tweede divisionist GVVV gespeeld. Omdat corona lang de toeschouwers weghield werd besloten de huldiging later te doen plaatsvinden. Dat had ook bij de eerste competitiewedstrijd tegen Rijnsburgse Boys kunnen gebeuren. Maar nu werd het nog mooier omdat ook mijn collega aanvoerder Taoufik Adnane op 300 officiële wedstrijden kwam. De derde speler die 100 wedstrijden in het Veenendaalse vlaggenschip speelde was middenvelder Mart de Jong”, vertelt de jubilaris.

De Barnevelder (32) had zich een leukere middag gewenst. ,,Ik ben niet zo van de huldigingen. Mooi dat de club eraan denkt maar ik had liever drie punten gehad. De 2-5 nederlaag, waarbij ik het eerste Volendamse doelpunt inleidde, was niet gelukkig”, zegt hij eufemistisch.

TROTS Johan Jansen is trots op zijn carrière bij GVVV. ,,Dat klopt. Een hele mooie club waar ik het echt naar mijn zin heb. Driehonderd wedstrijden is niet niks op dit hoogste amateurniveau. En weet je wat het mooiste is? Ooit speelde ik met de SDVB-jeugd hier een wedstrijd tegen de GVVV-jeugd. Een scout ontdekte mij en eigenlijk is het hier begonnen. GVVV en SDVB zijn clubs die ik koester”, lacht Jansen.

De Barnevelder, die met uitzondering van, onder voorbehoud van het eerste doelpunt, goed speelde en menig tegentreffer voorkwam bleef bescheiden. ,,Dat is mijn rol in dit team. Doelpunten voorkomen. Of ik bij GVVV mijn voetbalcarrière afsluit? Dat weet je nooit. Bij GVVV is bekend dat als ik ooit nog eens de kans krijg om bij SDVB op niveau te spelen, ik dat zeker overweeg. Maar op dit moment denk ik alleen aan GVVV. Deze club verdient tweede divisie voetbal of zoals het nu heet de Jack’s League”, besluit jubilaris Johan Jansen.

Hij kwam in zijn voetbalcarrière uit voor de amateurclubs SDVB, Terschuurse Boys en de BVO’s NAC Breda en Almere City. Het debuut van Johan Jansen in de eredivisie was met NAC Breda tegen NEC op 20 april 2008.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 2 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 3 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Afbeelding
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51