Afbeelding
@tedxmedia

Jan Gaasbeek trots op jong VRC

Voetbal

VEENENDAAL VRC kende een goede start van de bekercompetitie. Zondagtweedeklasser SO Soest werd met 3-2 verslagen.

Dat deed het nog zonder de bekende namen van Jurriën van der Horst, David Scholte en Jesse Sprokkelenburg. Daarvoor speelden een aantal jonge talenten, die van zich lieten spreken. Maar voordat het zo was, maakte oud gediende Ruben Rentenaar de openingstreffer.

,,Wij speelden een heel goed eerste half uur. Het enige wat wij verzuimden was verder uit te lopen’’, keek Jan Gaasbeek terug op de eerste helft.

De 2-0 viel dan toch net na de rust. De 18-jarige debutant Daan Olde was direct succesvol in zijn eerste optreden. De ploeg uit Soest lukte het snel weer de aansluiting te vinden: 2-1. ,,Er werd verkeerd gedekt bij een corner. Daarna raakten wij de grip kwijt’’, zag de VRC trainer vanaf de zijkant.

Met nog 25 minuten op de klok, moesten de bezoekers met tien man verder. Dat werd in evenwicht gebracht, omdat een tweede debutant Stephan Admiraal ook rood kreeg. ,,De scheidsrechter oordeelde rood. In onze, misschien wat gekleurde ogen, was geel ook voldoende geweest’’, meende Gaasbeek.

,,De laatste fase was het een echte wedstrijd. Kort voor tijd werd het 2-2. Maar in extra tijd was het dan Johan Mandemaker, die uit een voorzet van de jonge Jamiqua van Dijk, de winnende treffer aantekende.’’

,,Zeker met die jonge jongens kan ik alleen maar trots zijn met het spel en het resultaat’’, vatte de opgetogen Jan Gaasbeek samen. De verwachting is dat het grootste gedeelte van de nu nog zes afwezigen bij de start van de competitie wel beschikbaar zijn.

Afbeelding
De 1-0 door Ruben Rentenaar.
advertentie
advertentie
Afbeelding
GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen 2 uur geleden
Afbeelding
Invalster Holkenborg zwemt met estafetteploeg naar vijfde plaats 5 uur geleden
Afbeelding
DOVO en GVVV loten thuiswedstrijd in kwalificatie KNVB Beker 7 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in Cincinnati van nummer 1 Medvedev 7 uur geleden
Afbeelding
Competitie-indelingen voor vrouwen VRC en Merino’s bekend 23 uur geleden
Afbeelding
Yannick Zeeman ziet gemotiveerd DOVO: ‘Maar we moeten ook realistisch zijn’ 16 aug, 10:30
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 33 16 aug, 07:00