Ted Walker

De Merino’s speelt een uur goed voetbal

VEENENDAAL ,,Als je puur kijkt naar de eindstand van 1-4, is dat geen goede weergave van de wedstrijd tussen De Merino’s en SVL’’, meende Jeroen de Zwaan. ,,Dat wij deze eerste bekerwedstrijd hebben verloren, is overigens wel terecht.’’

De eerste helft was het weinig krachtsverschil tussen de twee eersteklassers. Julian Heijmans bracht de thuisploeg op voorsprong. Halverwege was het gelijk. ,,Puur kijkend naar de kansen, waren wij de bovenliggende partij’’ oordeelde de trainer van De Merino’s.

,,Na de rust werd het al snel 1-2. Het spel bleef tot een uur goed van onze kant. Vervolgens kregen een aantal spelers van ons kleine blessures. Je mag dan wel vijf spelers wisselen, maar op drie momenten. Dat viel het allemaal wat ongelukkig voor ons uit. Met als gevolg dat wij de laatste 25 minuten met 10 man verder moesten.’’

,,Tot een minuut of vijf voor tijd bleef het 1-2. Uit een omschakelmoment en een strafschop, werd het uiteindelijk 1-4. Zeker op basis van het eerste uur, kan ik zeggen dat er sprake is van een stijgende lijn. Dat moeten we nu zien uit te breiden naar een hele wedstrijd.’’

Ariën Bakkenes en Didi van Gelder de la Torre ontbraken nog. Zij zijn voor de competitie weer beschikbaar. Wat betreft de blessures wordt ook verwacht dat alle spelers tijdig zijn hersteld.

Erik van de Weerd: ,,Ik doe graag iets voor de vereniging die mij ook veel heeft gegeven!"
De Vrijwilliger: Een leven lang waterpolo met Erik van de Weerd (VZC): 'De vereniging is een enorm warm nest' 1 uur geleden