Afbeelding
@tedxmedia

GVVV totaal niet bij de les en verliest ruimschoots

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft op eigen veld met 2-5 verloren van een goed spelend Jong Volendam. ,,Het was van begin tot einde echt helemaal niets. Een reden eens goed in de spiegel te kijken. Dat geldt ook voor mezelf. Die 0-1 komt volledig op mijn conto”, opende jubilaris doelman Johan Jansen.

door Eip Janssen

Binnen een kwartier stonden de Veenendalers al met 0-3 achter. Fouten die op pupillenniveau nog niet worden gemaakt stonden aan de basis van de Volendamse doelpunten. Nu moet wel daarbij aangetekend worden dat de spelers van Jong Volendam vliegensvlug het veld wisten over te steken.

HELEMAAL VERKEERD ,,We kregen zelf twee kleine mogelijkheden de score te openen. Jordi (Bitter, red.) zag bij een counter dat doelman Dion Vlak op zijn post stond. Ja, en dan elf minuten later staat het 0-1. Ik wil verdediger Joeri Potjes aanspelen maar dat ging helemaal verkeerd”, baalde jubilaris Jansen.

Niet veel later was het 0-2. Joeri Potjes ging volledig in de fout door Volendammer Milan Zonneveld aan te spelen. Die wist met de kans en zijn tweede doelpunt wel raad.

,,Of het geconcentreerdheid was? Dat denk ik niet. Maar wat het wel was daar heb ik de vinger nog niet achter kunnen krijgen”, ging routinier Jansen verder. Hij zag na een kwartier dat Achraf Douiri het middenveld mocht oversteken. Er werd de Volendammer geen strobreed in de weg gelegd: 0-3.

WISSELS GVVV-trainer Jochem Twisker had genoeg gezien. Hij greep in en wisselde Mats Grotenbreg en Kai Huisman in. Joeri Potjes en Achraf Nejmi, die kort daarvoor een gele kaart liet noteren, waren de slachtoffers. Maar misschien had Twisker als die mogelijkheid er was geweest nog wel vier of vijf wissels kunnen doorvoeren.

,,Nee, de wijzigingen sorteerden onvoldoende effect. Hoewel Jordi Bitter nog wel de 1-3 liet aantekenen”, ging Johan Jansen verder. GVVV werd bij vlagen door de technisch vaardige Jong Volendam ploeg volkomen overspeeld.

,,Ik denk dat we het na de rust een fase beter oppakten. Er kwamen kansen omdat er meer pit in ons spel zat. Met wat meer geluk scoort Lars (Ten Teije, Red) en spreekt men van een goede wissel. Ook een mooie omhaal van Kai Huisman had er zo maar in kunnen gaan. “

NORMAAL De Veenendaalse doelman was zelf te bescheiden om reppen van een paar goede reddingen. ,,Daar sta ik voor. En ook blijft het rotte gevoel van de 0-1 lang hangen. Nee, de huldiging van mijn driehonderdste wedstrijd had ik mij echt anders voorgesteld”, sipte Janssen.

De wedstrijd was na ruim zeventig minuten gespeeld. ,,Daarvoor geloofde de ploeg er nog in. Maar bij de 1-4 Koen Blommestijn (Jong Volendam, red.) was dat anders. De 2-4 Kai Huisman kwam te laat.“ In de slotfase verhoogde Jong Volendam de stand naar 2-5 via Walid OUld- Chikh.

,,GVVV is nu op doelsaldo hekkensluiter. Twee uitwedstrijden bij De Treffers en Spakenburg komen er aan. Of we al in paniek moeten raken? Zeker niet maar wel moet er geanalyseerd worden wat er fout ging. Nog twee van dit soort wedstrijden kunnen we ons niet veroorloven”, sloot Barnevelder Johan Jansen af.

,,Ik had liever punten dan bloemen gehad" , verzekerde Johan Jansen na afloop.
Afbeelding
advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 8 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 14 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 17 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23