GVVV vorige week in actie tegen Rijnsburgse Boys
GVVV vorige week in actie tegen Rijnsburgse Boys Ted Walker

GVVV sleept punt weg bij Kozakken Boys

VEENENDAAL GVVV heeft bij het altijd sterke Kozakken Boys in Werkendam een 1-1 gelijkspel behaald.

door Eip Janssen

,,Ik denk al met al verdiend. De lessen uit de openingswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys zijn geleerd. De ploeg stond goed en heeft hard gewerkt. Kozakken Boys is op eigen veld een sterke tegenstander, dus is een gelijkspel een goed resultaat”, opende GVVV-trainer Jochem Twisker.

In de beginfase kreeg de thuisclub wat mogelijkheden. ,,Wij kwamen in de eerste twintig minuten niet verder dan wat speldenprikjes. De thuisclub kreeg een goede mogelijkheid (via Fagrach, red.) maar doelman Johan Jansen redde uitstekend”, had Twisker gezien. Hoewel GVVV het bij vlagen wat moeilijk had was duidelijk dat de Veenendalers niet van plan waren zich zonder slag of stoot over te geven. ,,Ik moet daarbij wederom speciaal onze doelman Johan Jansen aanstippen. Ook de tweede kans voor Kozakken Boys, deze keer via Lars Hutten, werd door hem onschadelijk gemaakt.”

De eerste echte mogelijkheid voor GVVV was na bijna een half uur spelen. Jordi Bitter gaf perfect af op Hicham Haout die net niet genoeg vrijheid kreeg om te scoren. Met nog zo’n minuut of tien te spelen kwam Kozakken Boys toch op een 1-0 voorsprong. ,,Kozakken Boys kon scoren (Lars Hutten, red.) omdat eerst Tom Oostinjen en daarna de wegglijdende Achraf Nejmi werden uitgespeeld. Driemaal is scheepsrecht, want Jonathan Richard toucheerde de bal waardoor Johan Jansen kansloos was. Een lastig en op dat moment onnodig doelpunt”, oordeelde de GVVV-trainer.

In de tweede helft probeerde GVVV de bakens te verzetten. Kleine kansen waren het gevolg. Hoewel ook de thuisclub niet ongevaarlijk was. ,,Terugkijkende op de eerste helft hebben we weinig weggeven maar ook te weinig gecreëerd. Dat ging in de tweede helft veel beter. Ik denk dat we drie keer alleen voor de keeper hebben gestaan. Hoewel Kozakken Boys zeker een veldoverwicht had, kwam GVVV steeds beter voor de dag. Ook het spel vanuit de omschakeling zoals vooraf afgesproken verliep nu veel beter.

De Veenendaalse tweededivisionist werd in de slotfase beloond. Het was Jordi Bitter die ver in de negentigste minuut de 1-1 liet aantekenen. In de blessuretijd van ruim vier minuten was het nog even aanpoten voor GVVV. ,,Het is logisch dat Kozakken Boys alles op alles zet de winst uit het vuur te slepen. Bij een corner wordt de bal van onze doellijn gehaald. Voor hetzelfde geld word je niet beloond voor een betere tweede helft. Maar soms moet je ook wat geluk hebben”, besluit Jochem Twisker.

GVVV heeft in de tweede divisie nu na twee duels de hatelijke nul weggepoetst. Komende zaterdag ontvangt GVVV op sportpark Panhuis Jong FC Volendam. De aanvang van dit duel tussen twee ploegen met een punt is 14.30 uur.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid gisteren
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02