Afbeelding
@tedxmedia

DOVO weerstaat titelkandidaat Sparta Nijkerk

Voetbal

VEENENDAAL Derdedivisionist DOVO heeft zaterdag tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk verdienstelijk 0-0 gelijkgespeeld. Dat betekende voor de Veenendalers het tweede gelijke spel na de 3-3 bij VVOG in Harderwijk vorige week.

door Eip Janssen

,,Inderdaad een heel ander gelijkspel dan vorige week. Daar begonnen we gewoon heel slecht. Dat is deze week uitgebreid geanalyseerd. Ik denk dat je het resultaat daarvan vanmiddag hebt gezien. Sparta Nijkerk, toch vooraf als een titelkandidaat beoordeeld, zal ook de 0-0 koesteren”, oordeelde DOVO-rechtervleugelverdediger Lars Rebergen.  

,,Ik sluit me hierbij deels aan. In de aanvangsfase vond ik Sparta de betere ploeg. We krijgen goede kansen. Benut je er één dan loopt een wedstrijd vaak heel anders. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat wij later erg slordig werden. In de tweede helft heeft DOVO ook goede mogelijkheden gehad de score te openen”, vond Edenaar Eric Speelziek als trainer van Sparta Nijkerk.

VOORBODE Hoewel DOVO zichzelf over de hele wedstrijd gezien weinig mag verwijten is de ploeg te weinig doelgericht. Misschien was het wel een voorbode dat de ballen die de spelers de tribune in mochten schieten ter afsluiting van de open dag, nog weleens doel misten. ,,Dat heb ik niet gezien”, lachte Rebergen. Hij speelde een goede wedstrijd, hoewel de Veenendaler van origine meer een centrale verdediger is. ,,Dat klopt. Maar ik speel waar de trainer (Florian Wolf, red.) mij opstelt. Eerlijk gezegd is voor mij het meest belangrijk dat ik tot de basis behoor”, ging de voormalige NEC-speler verder. 

De eerste twintig minuten leek Sparta Nijkerk, onder impulsen van voormalig DOVO-speler Roy Bakkenes, het klusje gemakkelijk te klaren. Met razendsnel uitgevoerde combinaties werd het trage DOVO-centrum uit elkaar gespeeld. Twee goede kansen waren aan de Nijkerkers niet toevertrouwd. Bij de tweede kans blokte Rebergen net op tijd het venijnige schot. ,,Ik zag dat hij (Mike Ahrens, red) wilde uithalen. Dan moet je alles riskeren en de bloktackle pakte goed uit”, meende de verdediger bescheiden.  

KEERPUNT Rond de twintigste minuut had de eerste goal op eigen veld dit seizoen kunnen en misschien wel moeten vallen. Sparta-aanvaller Jesse Buitenhuis (wel of geen buitenspel, daarover was grote twijfel) liep met de bal het centrale duo van DOVO eruit. Op moment van afdrukken besloot Buitenhuis tot een snoeihard schot, dat hoog over ging. De vrijwel kansloze doelman Jeroen Vrolijk zal inwendig hebben gelachen. ,,Dat had een breekpunt kunnen en moeten zijn”, oordeelden zowel Rebergen als Speelziek. De eerste opgelucht, de tweede stevig balende.

Vanaf dat moment kwam DOVO meer in het spel voor. Zeker als Lulinho Martins de bal had of een sprint aantrok was het voor de Nijkerkers alle hens aan dek. In de tweede helft kwamen beide ploegen ongewijzigd de kleedkamer uit. Wat wel gewijzigd was bleek het spelaandeel. ,,Ik denk dat DOVO minimaal gelijkwaardig en op sommige momenten misschien wel beter was. Wij kregen via Martins twee keer een prima kans. Maar de Sparta Nijkerk-doelman Jerry Geurtsen had er goed het oog in”, oordeelde Rebergen.

AANVALSLUST De wedstrijd golfde op en neer. Beide ploegen schuwden de aanval niet. Er werd eveneens druk gewisseld aan beide zijden. ,,Mijn wissel was niet verrassend. Ik heb zelf aan de trainer aangegeven niet geheel okselfris meer te zijn. In teamverband moet je dat doen anders dupeer je een elftal”, was Rebergen duidelijk. Een grote kans voor Sparta, waarbij de beide invallers Gilbrano Plet en Maurice de Ruiter een hoofdrol speelden, bleef onbenut.

Ook DOVO zag Daan Disveld uit een corner koppend het doel net missen. Uiteindelijk bleef de ‘nul ‘gehandhaafd en zal DOVO dit punt als een winstpunt bijschrijven. ,,Ik hoor steeds dat DOVO moet spelen om erin te blijven. Mijn mening is dat er genoeg potentieel in deze groep zit om aanspraak te maken op het linkerrijtje. Natuurlijk moet je realistisch zijn en wegblijven van de onderste plaatsen. Maar dromen van meer mag toch ook”, lachte de goed spelende Lars Rebergen van oor tot oor. En gelijk had hij.

Zaterdag gaat DOVO, dat met twee punten in de middenmoot vertoeft, op bezoek bij hekkensluiter FC Lisse. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Motorcross op Kwintelooyen gaat niet door 9 uur geleden
Afbeelding
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 16 uur geleden
Afbeelding
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 18 uur geleden
Afbeelding
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45