Archieffoto: DOVO in actie tegen VVOG.
Archieffoto: DOVO in actie tegen VVOG. Ted Walker

DOVO sleept gelijkspel uit het vuur

VEENENDAAL Weinigen zullen verwacht hebben dat DOVO bij VVOG een 0-3 achterstand kon ombuigen in een gelijkspel. Toch was het waar en niet onverdiend.

Door Eip Janssen

,,Of ik tevreden ben? Ja en nee. In de eerste helft kan de thuisclub ook op een 4-1 voorsprong komen. Maar in de tweede helft had het ook zo maar 6-3 voor DOVVO kunnen zijn”, oordeelde DOVO-trainer Florian Wolf kort na afloop. Hij zag zijn ploeg een matige eerste helft spelen en een aanzienlijk betere tweede helft. ,,Ik druk me in beide gevallen voorzichtig uit”, lachte de trainer

In de tiende minuut namen de Harderwijkers een 1-0 voorsprong. Een vrije trap genomen door El Hamdi ging dwars door de Veenendaalse muur. Ook doelman Jeroen Vrolijk was daarop kansloos. VVOG bleef druk zetten en de geschiedenis herhaalde zich. Een vrije trap rand zestien meter werd door de Graaf koppend benut:2-0.

INCASSEREN De Veenendalers kregen nog een klap te incasseren doordat Pernelly Biya na een geweldige counter aanval de 3-0 scoorde. Dat was DOVO te gortig en in de zevenendertigste minuut wist Matthijs van Nispen de 3-1 binnen te koppen.

In de tussentijd verloor de scheidsrechter de grip op de wedstrijd en strooide met gele kaarten. DOVO-trainer Florian Wolf kreeg zelfs rood maar dat werd niet veel later weer omgezet in geel. ,,Dat was wel een bizar moment. Ik riep tegen de assistent-scheidsrechter op een rustige toon dat het buitenspel was. Hij was daar niet van gediend en riep de scheidrechter. Die trok tot ontsteltenis van zijn assistent gelijk rood. De assistent was zo sportief om onmiddellijk in te grijpen en te zeggen dat dat niet nodig was. Dan heeft een scheidsrechter een probleem.

SALOMONSOORDEEL Niets doen is ook geen optie meer en ‘geel’ was het salomonsoordeel”, verklaarde Wolf.

In de tweede helft een veel beter spelend DOVO dat door doelpunten van Lion Kalentjev en ver in blessuretijd (minuut 95) via Pepijn van der   Wissel op 3-3 kwam. De laatste maakte zijn wissel invalbeurt dus tot een succes.

Even leek DOVO alsnog een punt te verspelen maar het arbitrale trio keurde de 4-3 af wegens buitenspel. ,,Het was zeker vijf meter buitenspel. VVOG-spelers jubelden wel maar wisten zelf ook wel beter”, sluit Florian de Wolf af.

DOVO liet zeker in de tweede helft een heel ander gezicht zien en koesterde het verdiende winstpunt. Komende zaterdag komt Sparta Nijkerk, in de ogen van de DOVO-trainer een kampioenskandidaat, op sportpark Panhuis op bezoek.

Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 2 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 4 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 14 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 20 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 22 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 18 apr, 07:02