Ted Walker

GVVV loopt een ‘blauwtje’

VEENENDAAL GVVV heeft de eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie, tegenwoordig de Jack’s League genoemd, tegen Rijnsburgse Boys met 0-3 verloren. Op de nederlaag viel voor een vooral de eerste helft matig spelend GVVV niets af te dingen.

Door Eip Janssen

,,De eerste helft paste in het beeld van de voorbereiding. Ik denk dat wij in de tweede helft echt wat beter stonden. Mijn rol was inderdaad veranderd. Ik speelde in de eerste helft meer aanvallend, in de tweede helft meer verdedigend in de punt naar achteren”, keek Mart de Jong terug.

,,Ik denk dat wij vooraf goede afspreken hadden gemaakt hoe Rijnsburgse Boys te bestrijden. Maar organisatorisch lieten we te veel steken vallen. Als je ziet hoe gemakkelijk de eerste twee doelpunten vallen moeten we daar echt aan werken”, vulden GVVV-trainer Jochem Twisker aan.

In de eerste tien minuten leek GVVV de gasten te laten komen, maar de werkelijkheid was dat de ploeg het uitgedachte systeem niet goed uitvoerde. De achterste linie had het moeilijk tegen de snelle Rijnsburgse aanvallers. Maar ook het middenveld legde Rijnsburgse Boys weinig tot niets in de weg.

ORGANISATIE ,, Dat klopt. Die gasten konden zo gemakkelijk oversteken. Dan lijkt het alsof de verdedigers het niet goed doen. Maar ik denk dat wij als collectief de hand in eigen boezem moeten steken. Zoals we in de tweede helft stonden, zonder overigens al te gevaarlijk te worden, daar kun je wat mee”, analyseerde De Jong verder.

Na een minuut of tien leek de thuisclub wat grip op de wedstrijd te krijgen. ,,Een hele kleine kans maar Joshua Patrick stond na mijn pass buitenspel”, had Mart de Jong gezien.

Het spel golfde lang heen en weer zonder dat beide ploegen een hoog niveau bereikten. ,,In de minuut twintig kwamen we goed weg toen Rijnsburgse Boys (Dani van der Moot, red) de lat teisterde”, had Twisker gezien.

Het gaf wel weer waar voor GVVV de achilleshiel precies zat. De gasten konden vrijuit en ongehinderd opstormen. In de vijfentwintigste minuut werd een voorzet van links die ongehinderd mocht worden gegeven afgerond door Jeroen Spruijt: 0-1.

,,Natuurlijk is die spit (Spruijt, red.) een goede en ons bekende voetballer. Maar zo ongehinderd scoren mag op dit niveau niet”, sipte Jochem Twisker.

Nadat doelman Johan Jansen GVVV met een goede redding in de wedstrijd hield was tien minuten later toch raak. In de achtendertigste minuut was ook Jansen kansloos op een inzet van Jeroen Spruit: 0-2. ,,Hij kon zo achter onze verdediging doorlopen”, hadden Mart de Jong en Jochem Twisker gezien.

AANKNOPINGSPUNTEN  In de tweede helft, waarin de coach van GVVV een aantal keren wisselde stonden de Veenendalers beter.

Invaller Danny de Leeuw werkte keihard om het de verdediging van Rijnsburgse Boys moeilijk te maken. Mart de Jong werd de cipier in de ruit naar achteren. Was GVVV nu beter of nam Rijnsburgse Boys gas terug? ,,De vraag stellen is hem beantwoorden. Maar ik denk dat wij zoals eerder gezegd meer grip op het spel kregen. Hicham (Haouat, red.) had met een beetje meer gelijk de 1-2 op zijn schoenen”, keek De Jong terug.

Na een uur spelen kreeg Joshua Patrick het op zijn heupen. Hij speelde zich vrij maar zijn voorzet werd niet in een doelpunt omgezet. Het leek alsof een aantal medespelers te veel genoten van zijn actie en zelf even niet meededen. ,,Dat is zo’n moment waarop een ploeg attent moet zijn. Dan kom je terug in de wedstrijd”, meende de GVVV-trainer.

Twee minuten later besliste Rijnsburgse Boys het duel definitief. ,,Er wordt op het middenveld een aanval opgezet. Niemand bij ons grijpt in. De bal wordt van rechts voorgezet en Furhgill Zeldenrust scoorde de achteraf beslissende 0-3”, ging de trainer verder.

Toch zagen zowel Mart de Jong als Jochem Twisker vooral na rust positieve punten. ,,Die moeten we koesteren en mee aan de slag gaan. De eerste slag is verloren maar de oorlog niet. Zaterdag wacht Kozakken Boys. Een goede ploeg maar waarom zouden wij daar niet kunnen verrassen”, sloot het duo af.

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 7 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 8 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51