ZVC Veenendaal

ZVC verslaat eredivisionist AGOVV in oefenduel

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC hebben vrijdagavond hun tweede oefenwedstrijd gespeeld. Na de week ervoor vier keer twintig minuten tegen eerstedivisionist Olympic gespeeld te hebben, was het nu de beurt aan eredivisionist AGOVV, het oude team van de nieuwe ZVC-speler Mohammed Issaoui. Nu werden er twee delen van 20 minuten en de derde van 25 minuten gespeeld. De Veenendalers wonnen met 3-6.

Het werd een mooie wedstrijd. ZVC liet zien over een goede sportieve drive te beschikken. ,,De focus lag op het verdedigende stuk te verbeteren”, aldus trainer Hicham Saidi. ,,Na vorige week is veel gesproken over hoe verdedigend te staan als team en elkaar te ondersteunen. Dat lukte. Het stond nu heel goed, we gaven heel weinig kansen weg. De tegenstander probeerde op momenten veel druk te zetten, maar ZVC wist daar goed mee om te gaan.”

,,Aanvallend zaten er schitterende combinaties en doelpunten tussen. De 3-6 overwinning laat zien dat er veel kwaliteit in het team zit”, aldus Saidi. En met de teamgeest en betrokkenheid zit het ook wel goed, zag hij. ,,Omar Riani, hij kon nog niet meedoen, rende in zijn normale kleren het veld op om een nat stuk vloer te vegen. Het moment van de wedstrijd, hij kreeg van alle spelers en supporters een staande ovatie.”

ZVC speelt komend maandag de derby in en tegen ZVV Ede.