Afbeelding
ZVC Veenendaal

ZVC-trainer Hicham Saidi verlengt zijn contract toch: ‘Bestuur heeft mijn twijfel weggehaald’

Voetbal

VEENENDAAL Er was lang twijfel of Hicham Saidi de zaalvoetballers van ZVC wel trouw bleef, maar de kogel is door de kerk: de trainer blijft nog minimaal één seizoen voor de groep staan. ,,Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

door Jeroen van der Veer

Voor zaalvoetbalfans is het een vertrouwd gezicht: Hicham Saidi in de zaal. In de beginperiode bij Chabab -wat later De Heuvelrug werd- en sinds de fusie vorig jaar bij ZVC. Hij was actief als speler, speler/trainer en als trainer. Als trainer was hij de grondlegger van het hoge niveau in Veenendaal en daar is hij maar wat trots op. Toch waren er twijfels om nog een jaar actief te blijven. ,,Het is natuurlijk een heel rare periode geweest. Hierbij heb je meer vrij en dus meer tijd voor je gezin. Dan ga je alles op een rijtje te zetten. Het blijft natuurlijk het leukste spelletje dat er is, maar je moet er positieve energie door krijgen en dat was even minder.”

TOPTRAINER De technische commissie van ZVC gaf echter niet op en bleef in gesprek met de oefenmeester. Mourad Marbouh daarover: ,,Hicham is een toptrainer en een geweldig persoon. Die wil je bij de club houden. Hij kent de club en heeft het respect van iedereen. Hij is een voorbeeld voor de jongens. Als je dan hoort dat Hicham geen energie meer krijgt door het coachen, wil je graag de redenen weten om er wat mee te kunnen doen. We hebben gesproken en uiteindelijk een plan gemaakt. Dit hebben we gisteren uitgebreid besproken en Hicham is overtuigd dat hij op deze manier wel weer die energie kan krijgen bij het coachen.”

UITGEBREID PLAN Het was een zware periode, blikt Saidi terug. Een teammanager en trainer van het tweede team die stopten, waarbij Saidi dan toch de verantwoordelijkheid voelde om dat ook op te pakken. ,,Het makkelijk afmelden voor een wedstrijd, vervoer regelen, gezamenlijke activiteiten ondernemen, dat kwam nu ook op mijn bordje”, aldus de coach. ,,Dat is nu net de taak van een teammanager en die zaken gingen mij tegenstaan. Dan komt de coronatijd en heb je wat meer afstand. Mijn zoontje is ook gaan voetballen, wat ik graag volg. Hij is zo enthousiast, daar krijg je wel die energie van. Dat wil ik ook bij de spelers van ZVC zien. Dat heb ik aan het bestuur medegedeeld en die kwamen dinsdag met een uitgebreid plan en ook nog back up plannen, waarin ze de dingen waar ik tegen aanliep bij mij weggehaald hebben en ik me op het coachen kan concentreren. Voor mij dus de reden om door te gaan, want het bloed kruipt waar het niet gaan kan.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 13 uur geleden
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28