Afbeelding
BDUmedia

Stralende gezichten bij Veense Voetbalcup: ‘Het was een genot om al die kinderen te zien’

Voetbal

VEENENDAAL ‘Zaterdag is de mooiste dag van de week’, zong All Stars ooit en dat bleek dit weekend in Veenendaal wel te kloppen. Na maandenlang zonder, konden de kinderen eindelijk weer eens een potje tegen elkaar voetballen. Niet langer meer tegen team- of clubgenoten, maar tegen andere Veenendaalse voetbalverenigingen. Alle zes de clubs uit de gemeente staken de koppen bij elkaar en na groen licht vanuit de Veiligheidsregio Utrecht was er dit weekend de start van de Veense Voetbalcup.

door Jeroen van der Veer

Op het veld van GVVV gaf sportwethouder Martijn Beek het startsein voor een dag vol voetbalplezier. GVVV, DOVO, VRC, De Merino’s, Panter en Veenendaal waren al weken bezig met dit gezamenlijke project en toen Mark Rutte van de week versoepelingen aankondigden, kwam alles in een stroomversnelling. Mede daardoor kon Beek om 08.30 uur het balletje voor het eerst aan het rollen brengen. 

MOOI PLUSPUNT Uiteindelijk werden er op de velden ruim 30 wedstrijden gespeeld, waaraan kinderen tot en met 12 jaar mee konden doen. Hierbij was de uitslag niet relevant en stond de glimlach en het spelplezier centraal. Volgende week, op zaterdag 22 mei, wordt speelronde 2 gehouden. ,,Het was een genot om al die kinderen te zien”, glunderde VRC-voorzitter Gerrit Jan van de Weerthof. ,,De afgelopen periode is er goed samengewerkt door alle Veenendaalse voetbalclubs en daardoor konden we dit weekend al starten. Waar je voorheen niet heel veel contact had met andere verenigingen, is dat de afgelopen periode wel anders geweest. Dat is een mooi pluspunt; de Veense Voetbalcup heeft de clubs ook echt dichterbij elkaar gebracht.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Voetballende jeugd bij De Merino’s. - De Merino’s

Mede daardoor kon er zaterdag gevoetbald worden. Weliswaar alleen de talenten tot en met 12 jaar, maar het is een begin. Toch smaakt het naar meer, is Van de Weerthof eerlijk: ,,Ik gun het de senioren ook zo om te voetballen. Hopelijk mag dit snel en óók daar zijn we klaar voor. Voor hen hebben we ook al een schema gemaakt en als we morgen horen dat er gespeeld mag worden, kunnen we bij wijze van spreken de volgende dag starten.”

WANKLANKEN Op sociale media plaatsten sommigen vraagtekens bij de Veense Voetbalcup. Zij vonden het vreemd dat er in Veenendaal al wedstrijden gespeeld mogen worden. Burgemeester Kats tackelde dit en zei dat hij hier goed naar had laten kijken: ,,Dit vindt allemaal plaats binnen de landelijke regelgeving.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 1 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 4 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 5 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 17 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 18 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 20 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 21 uur geleden