Afbeelding
BDUmedia

Gemeente Veenendaal geeft groen licht: Veense Voetbalcup start aanstaande zaterdag

Voetbal

VEENENDAAL Na groen licht te hebben gekregen van de gemeente Veenendaal, kan de Veense Voetbalcup aanstaande zaterdag van start. Hierdoor mogen spelers tot en met twaalf jaar onderlinge partijen tegen elkaar spelen en gaat de bal in Veenendaal eindelijk weer tijdens een wedstrijd rollen.

door Jeroen van der Veer

Omdat de corona-maatregelen zeer belangrijk zijn, gaan de clubs besloten hier erg op te letten. Zo wordt gevraagd of iedereen op de fiets wil komen en mogen er per team slechts twee begeleiders aanwezig zijn. Daarnaast moet een wisselspeler fungeren als lijnrechter, dit om te voorkomen dat er te veel mensen langs de lijn staan. De thuisspelende teams regelen zelf een scheidsrechter. 

Omkleden moet ook thuis gebeuren; er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamer. Ook zijn ouders en/of andere toeschouwers helaas niet welkom en zijn kantines en terrassen gesloten. 

Zaterdagochtend, om 08.30 uur, verricht sportwethouder Martijn Beek de aftrap van de Veense Voetbalclup. Het wedstrijdschema is bij de deelnemende ploegen inmiddels bekend (en te zien als foto onderaan dit artikel). Houd de komende dagen www.deveensevoetbalcup.voetbalassist.nl en/of www.RegiosportVeenendaal.nl in de gaten voor foto’s/video’s Veense Voetbalcup en de laatste nieuwtjes.

Tijdens de Veense voetbalclub hebben de Veenendaalse clubs de samenwerking gezocht en diverse ‘competities’ gemaakt. Hierdoor blijft de reisafstand beperkt, spelen de voetballers tegen diverse verenigingen én laten GVVV, DOVO, De Merino’s, VRC, Veenendaal en Panter zien waar het allemaal om draait: plezier én veiligheid.

Wedstrijdschema van aanstaande zaterdag
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 7 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 9 uur geleden