Afbeelding
BDUmedia

Gemeente Veenendaal geeft groen licht: Veense Voetbalcup start aanstaande zaterdag

Voetbal

VEENENDAAL Na groen licht te hebben gekregen van de gemeente Veenendaal, kan de Veense Voetbalcup aanstaande zaterdag van start. Hierdoor mogen spelers tot en met twaalf jaar onderlinge partijen tegen elkaar spelen en gaat de bal in Veenendaal eindelijk weer tijdens een wedstrijd rollen.

door Jeroen van der Veer

Omdat de corona-maatregelen zeer belangrijk zijn, gaan de clubs besloten hier erg op te letten. Zo wordt gevraagd of iedereen op de fiets wil komen en mogen er per team slechts twee begeleiders aanwezig zijn. Daarnaast moet een wisselspeler fungeren als lijnrechter, dit om te voorkomen dat er te veel mensen langs de lijn staan. De thuisspelende teams regelen zelf een scheidsrechter. 

Omkleden moet ook thuis gebeuren; er kan geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamer. Ook zijn ouders en/of andere toeschouwers helaas niet welkom en zijn kantines en terrassen gesloten. 

Zaterdagochtend, om 08.30 uur, verricht sportwethouder Martijn Beek de aftrap van de Veense Voetbalclup. Het wedstrijdschema is bij de deelnemende ploegen inmiddels bekend (en te zien als foto onderaan dit artikel). Houd de komende dagen www.deveensevoetbalcup.voetbalassist.nl en/of www.RegiosportVeenendaal.nl in de gaten voor foto’s/video’s Veense Voetbalcup en de laatste nieuwtjes.

Tijdens de Veense voetbalclub hebben de Veenendaalse clubs de samenwerking gezocht en diverse ‘competities’ gemaakt. Hierdoor blijft de reisafstand beperkt, spelen de voetballers tegen diverse verenigingen én laten GVVV, DOVO, De Merino’s, VRC, Veenendaal en Panter zien waar het allemaal om draait: plezier én veiligheid.

Wedstrijdschema van aanstaande zaterdag
advertentie
advertentie
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 4 uur geleden
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 7 uur geleden
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 10 uur geleden
NK Para-badminton in sporthal de Vallei
Van Gent Finaleweken: Nederlands Kampioenschap para-badminton komende zaterdag in Veenendaal 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsspelen in Veenendaal afgelast in verband met slecht weer 17 apr, 15:30
Afbeelding
Tal van sporten op Koningsspelen voor scholieren in Veenendaal 17 apr, 14:05
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: DOVO en nu ook GVVV spelen in de voorbereiding om de Harry Hamstra Cup 17 apr, 11:18