Afbeelding
ZVC

Issaoui volgt zijn hart en verlaat de Eredivisie voor Veenendaal: ‘Moet naar mijn gevoel luisteren’

Voetbal

VEENENDAAL Veel mensen dromen van de Eredivisie, maar Mohammed Issaoui volgt zijn hart en keert terug bij ZVC Veenendaal. De zaalvoetballer verlaat AGOVV en zal in Veenendaal weer zijn zaalvoetbalkunsten vertonen. ,,Met je vrienden voetballen is echt het mooiste, ondanks dat ik de mensen, de club en het niveau in Apeldoorn wel ga missen.”

door Jeroen van der Veer

Een keuze gemaakt met het hart, zo omschrijft Issaoui de beslissing om eredivisionist AGOVV te verlaten. De kleine dribbelaar verliet vorig seizoen ZVC Veenendaal om zijn droom waar te maken en op het hoogste niveau te acteren. Een periode die door corona korter werd dan gehoopt. ,,Ik had niet verwacht dat ik zo snel zou vertrekken”, is hij eerlijk. ,,De club voelde als een familie en ik werd er goed opgenomen. Alleen tja, ik moet naar mijn gevoel luisteren.”

STUDEREN En dat bracht hem weer terug naar Veenendaal. Mede door de coronacrisis had Issaoui tijd om na te denken over zijn toekomst en ook op maatschappelijk vlak heeft hij dromen. ,,Ik ga weer studeren. Aan de universiteit. Ik hoop advocaat of officier te worden. Daar wil ik mij honderd procent op focussen en dan moet je andere dingen daarvoor laten. Voetbal is een belangrijk onderdeel in mijn leven, maar er is meer... daar ben ik in deze bijzondere tijd wel achtergekomen.”

BROERS Ondanks dat in Ede op een hoger niveau wordt gezaalvoetbald, was dat nooit een optie. Issaoui: ,,Ik ken de spelers van ZVC al jarenlang. Sommige gasten zie ik dagelijks en zijn als broers voor mij. Voetballen met hen is een feestje en dat heb ik gemist. Het is dan ook mooi dat dit weer kan. We spelen dan wel in de topklasse, maar ik weet zeker dat we bovenin mee gaan doen en dan spelen we op hetzelfde niveau als in Ede.”

GOEDE GROEP Want dat Issaoui alleen naar Veenendaal terugkeert om met zijn vrienden te voetballen, is niet waar. Hij wil presteren en gaan voor prijzen. ,,Ik ben niet iemand die op tachtig procent kan voetballen. Het is alles of niets. Daarom heb ik ook wel gesprekken gevoerd en mij is duidelijk geworden dat iedereen bij ZVC er zo over denkt. Er komt hier echt een hele goede groep te staan en Veenendaal en omstreken gaat nog veel van ons horen én zien.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 4 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 6 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 7 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 20 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 23 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) gisteren