Simon Brouwer (links) en Martin van Eck treden toe tot het bestuur van GVVV.
Simon Brouwer (links) en Martin van Eck treden toe tot het bestuur van GVVV. Stefan Koops

Oud-spelers Brouwer en Van Eck treden toe tot GVVV-bestuur

Voetbal

VEENENDAAL Iets terugdoen voor de vereniging waarbij zij jarenlang in het eerste elftal actief zijn geweest; met die gedachte stappen oud-spelers Martin van Eck en Simon Brouwer in het GVVV-bestuur. Het tweetal gaat helpen de jeugdopleiding naar een hoger niveau te krijgen en willen er gezamenlijk voor zorgen dat de certificering behouden blijft. 

door Jeroen van der Veer

Veel gaat er al goed bij de Veenendaalse voetbalclub, maar er zijn altijd dingen die beter kunnen. Mede daarom zijn Martin van Eck en Simon Brouwer in november vorig jaar voor het eerst gepolst hoe zij er tegenover stonden om iets in het bestuur te gaan doen. Het tweetal hapte toe en zij gaan, samen met de mensen die er nu al actief zijn, ervoor zorgen dat ook de jeugd van GVVV nog toonaangevender wordt. 

,,Wij als relatief ‘jonge gasten’ kunnen als boegbeeld voor de jeugd fungeren”, licht oud-aanvoerder Simon Brouwer de stap toe. Hij stopte bij VVA Achterberg (vierde klasse) en kiest er nu voor om een bestuurlijke functie op te pakken. ,,Dat klinkt heel formeel: een bestuurlijke functie, maar zo willen we dat niet zien. Martin en ik zijn voor iedereen benaderbaar en zijn helemaal niet van plan de hele organisatie wat betreft de jeugd om te gooien. We willen enkel en alleen verbeteren wat beter kan.”

Daarvoor hoopt het duo op tips van de leden, jeugdtrainers, ouders langs de lijn en de jeugdleden zelf. ,,Alleen met z’n allen kunnen we stappen maken. Hierbij fungeren Martin en ik als klankbord en hopen vanuit daar de lijntjes uit te zetten naar de vakmensen die al actief zijn bij deze club.”

Maar betekent dit dat Brouwer en Van Eck weer vrijwel dagelijks op het sportcomplex te zien zijn? Nee, dat niet. Juist daarom doen ze dit met z’n tweeën en is er niet voor gekozen om het trainersvak in te gaan. Brouwer: ,,We kunnen nu de taken verdelen en we doen alles in overleg. Ik ging bij VVA Achterberg voetballen omdat ik ook meer vrije tijd wilde en nu ik daar gestopt ben, geniet ik ook van de vrije momenten. Toch blijf je van het spelletje houden en is het mooi dat ik de club op deze manier kan helpen. GVVV blijft toch de ‘blauwe draad’ in mijn leven.”

Hun functie wordt er eentje die er nog niet eerder binnen de vereniging was en daarom keek een enkeling wat raar op toen de nieuwe opzet gepresenteerd was. Toch hoeft niemand zich zorgen te maken, grapt Brouwer. ,,Absoluut niet zelfs. Wat er binnen GVVV gebeurt, gaat al goed. Daarvan is de gecertificeerde jeugdopleiding een goed voorbeeld. Die moeten we zien te behouden en wij gaan dat in de gaten houden. Waar mogelijk brengen we met z’n allen verbeteringen aan. Met z’n allen de schouders eronder zetten en ervoor zorgen dat de jeugd naar een hoger niveau gaat.”

Dat gebeurt door betere scouting, zorgen dat jeugdtrainers nog beter worden, randvoorwaarden optimaliseren en het belangrijkste: nog meer passie door de vereniging laten stromen. ,,Het ledenaantal daalt. Dat merken we bij veel Veenendaalse voetbalclubs, maar ook bij GVVV. Dat is dus één van de dingen die we gaan oppakken: hoe krijgen we meer jeugd bij de club? Kortom; een mooie taak, die wij zeker graag op ons nemen.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 18 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 20 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32