Bij DOVO speelden ze een onderlinge wedstrijd.
Bij DOVO speelden ze een onderlinge wedstrijd. Jeroen van den Berg

DOVO-spelers mogen per 1 april contract ontbinden: ‘We gunnen ze dit’

Voetbal

VEENENDAAL Nu de Regio Cup voor de A-selectie van DOVO niet doorgaat, gaat de vereniging terug naar één keer in de week trainen en krijgen spelers een soort van vrijbrief. Vertrekkende spelers wordt de mogelijkheid geboden om per 1 april hun contract in te leveren en zij krijgen dan alsnog één maand hun vaste vergoeding doorbetaald.

door Jeroen van der Veer

Ze hadden zich er bij DOVO nog zo op verheugd; alle ellende van de afgelopen periode achter zich laten en tijdens de Regio Cup lekker voetballen. Vanwege de niet versoepelde corona-maatregelen blijkt dit echter onmogelijk en daarom moesten ze bij DOVO schakelen. 

VERGOEDING Besloten is om per 1 april de trainingen terug te schroeven naar één keer in de week. Deze training is verplicht en de club verwacht dat iedere speler hieraan deelneemt. Alle overige trainingen en oefenwedstrijden komen voor dit seizoen te vervallen. De spelers van DOVO worden -net als tijdens de gehele coronacrisis- wel doorbetaald. Zo krijgen zij hun vaste vergoeding, maar de reiskosten worden per 1 april herberekend naar één keer per week. 

NIEUWE CLUB Enkele spelers van DOVO hebben voor volgend seizoen een nieuwe club en eerder werd aan de Veenendalers de vraag gesteld of ze met hun nieuwe werkgever mochten meetrainen. Omdat DOVO zich aan het voorbereiden was op de Regio Cup, werd hier niet aan meegewerkt. Dat is nu echter anders: spelers krijgen de mogelijkheid om hun contract per 1 april te laten ontbinden. Doen zij dit, dan ontvangen ze nog wel de gehele maand april hun vaste vergoeding van DOVO. ,,We doen dit omdat we onze spelers het beste gunnen”, aldus FSD-voorzitter Lenno van Kleef. ,,Eerder konden wij dit niet doen, maar nu er geen wedstrijden meer lijken te komen, leek ons dit een schappelijk aanbod.”

AFSCHEID Het opmerkelijke seizoen lijkt dus als een nachtkaars uit te gaan, maar toch hoopt DOVO nog een mooi afscheid te regelen. Zo’n tien spelers vertrekken na dit seizoen en voor hen wil de club nog iets organiseren. ,,Als de maatregelen het enigszins mogelijk maken, zullen we ergens eind mei / begin juni iets plannen.”

advertentie
advertentie
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 1 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 14 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 16 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 20 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 23 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 19 apr, 10:10
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 19 apr, 08:32